Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Μηνύσεις ξεκινούν οι γιατροί για τα κουρεμένα αποθεματικά των νοσοκομείων


Μηνύσεις ξεκινούν οι γιατροί για τα κουρεμένα αποθεματικά των νοσοκομείων


Σάλο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη  ότι εντός του Σαββατοκύριακου εξαφανίστηκε το 70% των χρημάτων έντοκων λογαριασμών που διατηρούσαν στην Τράπεζα της Ελλάδος τα νοσοκομεία. Ξεκινούν μηνύσεις οι εργαζόμενοι στα κρατικά νοσοκομεία οι οποίοι έντρομοι είδαν να αδειάζουν τα αποθεματικά των νοσοκομείων στα οποία εργάζονται.   

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου σκοπεύει να καταθέσει στις αρμόδιες Εισαγγελικές αρχές το Διοικητικό Συμβούλιο των εργαζομένων στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών ο Άγιος Ανδρέας. Αφορμή όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι η «μεγάλη κλοπή που έγινε μέσα, μέσα στο Σαββατοκύριακο, στα οικονομικά του Νοσοκομείου».

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι «εκλάπη»  το 70 % περίπου, επί των καταθέσεων πού είχαν όλα τα Νοσοκομεία στη Τράπεζα Ελλάδος, καταθέσεις πού προέρχονταν από τις εισπράξεις των Νοσοκομείων και αφορούσαν υποχρεώσεις προς τρίτους, προμηθευτές κλπ, μια κλοπή που για το Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας, ανέρχεται στο ποσό των 3,4 εκ. Ευρώ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο των εργαζομένων σήμερα προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου όπου πέρα από τις εξηγήσεις πού ζήτησε, απαίτησε την κατάθεση σχετικής μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου, «γι΄ αυτήν την τεράστια κλεψιά στα οικονομικά του Νοσοκομείου μας, μια κλεψιά πού έγινε ερήμην όλων μας και μάλιστα σε ένα Νοσοκομείο σεισμόπληκτο, πού έχει τεράστιες ανάγκες και σε μια περίοδο όπου οι Εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για τις Αργίες και νύκτες πού υποχρεωτικά τούς επιβάλλονται» όπως επισημαίνουν στη σχετική ανακοίνωση.

Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας καταγγέλλει την οργανωμένη ληστεία των αποθεματικών των νοσοκομείων πανελλαδικά και συγκεκριμένα του "Αγ. Ανδρέα" και του Αιγίου από την Τράπεζα της Ελλάδας. « Με μαφιόζικο τρόπο, χωρίς να ενημερώσουν -μόλις στις 23/3 άρχισε να γίνεται γνωστό- τις διοικήσεις των νοσοκομείων μετέτρεψαν σε ομόλογα το 70% των ρευστών των νοσοκομείων παραμονές του κουρέματος του PSI και τσέπωσαν, μόνο από τα δύο νοσοκομεία, πάνω από 4 εκατ. ευρώ! Αποτέλεσμα, η αδυναμία των νοσοκομείων να προβούν σε νέες παραγγελίες υλικών, απαραίτητα έργα υποδομής (νέο κτίριο του "Αγ. Ανδρέα), σε αποπληρωμή χρεών τους σε προμηθευτές και εργαζόμενους/γιατρούς (εφημερίες άνω του πλαφόν)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου