Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Πρόεδρος ΕΟΦ: "Τα media κάνουν κακό στα γενόσημα"


Πρόεδρος ΕΟΦ: "Τα media κάνουν κακό στα γενόσημα"

Τα "πήρε"....με τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει τον τελευταίο μήνα, ανάμεσα σε πολυεθνικές και ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες για τα γενόσημα, ο Πρόεδρος του ΕΟΦ, και απέδωσε την απαξίωση των αντίγραφων φαρμάκων στα media.
Μιλώντας σε ημερίδα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, ο κ. Τούντας ξέχασε ότι  μέχρι πρόσφατα ο ίδιος υποστήριζε πως δεν έχει την δυνατότητα ο  ΕΟΦ να ελέγξει τα φάρμακα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά λόγω έλλειψης προσωπικού και εξακόντισε κατηγορίες εναντίον ΜΜΕ και δημοσιογράφων. Όπως είπε χαρακτηριστικά, “τα Μέσα τροφοδοτούν με κινδυνολογία, τους ακροατές και τους τηλεθεατές τους και φυσικά όχι με καλές ειδήσεις, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να μην εμπιστεύονται τα γενόσημα”.

Ο πρόεδρος του ΕΟΦ αναφέρθηκε μάλιστα και σε περιπτώσεις επιστημόνων, οι οποίοι όπως είπε, έβγαιναν επίσης στους τηλεοπτικούς σταθμούς και παραπληροφορούσαν. Ισχυροποιώντας μάλιστα τα επιχειρήματα του, είπε ότι πρόσφατη έρευνα έδειξε πως 1 στους 2 Έλληνες πολίτες, θα ήταν προβληματισμένοι εάν ο γιατρός τους, τους συνταγογραφούσε γενόσημα.
Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, επεσήμανε από την πλευρά του, στην ίδια ημερίδα, ότι εάν δεν εξασφαλιστούν μελέτες βιοισοδυναμίας, για τα φάρμακα που θα κυκλοφορούν στην αγορά, θα επικρατήσουν τα φτηνότερα από χώρες όπως η... Ταγκανίκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου