Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Φτερά έκαναν τα χρήματα των δημοσίων νοσοκομείων!



 Αβέβαιο το μέλλον των δημόσιων νοσοκομείων, μετά το «κούρεμα» κατά 70% των λογαριασμών τους στην Τράπεζα της Ελλάδας εξαιτίας του PSI. 
  
Δυσεύρετα θα είναι το επόμενο διάστημα τα αναλώσιμα αλλά και τα υπόλοιπα υλικά των νοσοκομείων του ΕΣΥ, καθώς τα αποθεματικά τους- χρήματα που προορίζονταν για αγορές και εξόφληση προμηθευτών- μειώθηκαν κατά 70%, αφού υπέστησαν κούρεμα.
Τα χρήματα κουρεύτηκαν ενώ βρίσκονταν στην Τράπεζα της Ελλάδας και είχαν μετατραπεί σε ομόλογα. 
Άναυδοι διοικητές νοσοκομείων, αλλά και πανεπιστημίων και άλλων δημόσιων οργανισμών, ανακάλυψαν τη μείωση των αποθεματικών τους, χωρίς να υπάρχει σχετική ενημέρωση, ούτε καν εκ των υστέρων.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το νοσοκομείο της Νίκαιας, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, από τα 4 εκατομμύρια ευρώ που είχε διαθέσιμα για τη λειτουργία του, έμεινε με 1 εκατομμύριο.
Ήδη, όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), η οποία κάνει λόγο για «κατάσχεση των χρημάτων των νοσοκομείων», επιταγές που εκδόθηκαν από τα Νοσοκομεία την τελευταία εβδομάδα σφραγίζονται ως ακάλυπτες.
Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν υγειονομικοί, τα χρήματα από τους λογαριασμούς των νοσοκομείων χρησιμοποιήθηκαν αυθαίρετα για την αγορά ομολόγων, τα οποία υπέστησαν, εν συνεχεία, το κούρεμα του PSI.
Πάντως ήδη πολλοί διοικητές βρίσκονται σε απόγνωση δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή μετρητά δε διαθέτει η κυβέρνηση ενώ η λειτουργία των νοσοκομείων είναι ήδη προβληματική από τις επισχέσεις που κάνουν γιατροί και εργαζόμενοι λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων και εφημεριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου