Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Κλείνουν δρόμοι για τα χρέη του


Κλείνουν δρόμοι για τα χρέη του
Άρχισαν να κλείνουν και κεντρικούς δρόμους της Αθήνας οι απλήρωτοι του ΕΟΠΥΥ, δημιουργώντας κυριολεκτικά το αδιαχώρητο στην Κηφισίας. Οι εργαζόμενοι στις ιδιωτικές κλινικές, που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες, έκλεισαν την είσοδο του κεντρικού κτιρίου του ΕΟΠΥΥ στη Λεωφόρο Κηφισίας ζητώντας την άμεση αποπληρωμή των οφειλών με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το αδιαχώρητο στο ρεύμα καθόδου.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων των Ιδιωτικών Κλινικών όλης της χώρας συγκεντρώθηκαν προκειμένου να εκφράσουν την έντονη διαμαρτυρία τους για την παύση πληρωμών του ΕΟΠΥΥ αλλά και των όλων των υπολοίπων ασφαλιστικών ταμείων.

«Ξεκινήσαμε την συνεργασία μας με τον ΕΟΠΥΥ από 1-1-2012 παρέχοντας Νοσηλευτική Περίθαλψη στους ασφαλισμένους του, διαθέτοντας στον Οργανισμό το σύνολο των Κλινικών της χώρας με 15.028 κλίνες για όλα τα τμήματα, τις ειδικές μονάδες και τα Διαγνωστικά Εργαστήρια.
Όμως, ενώ επί δεκαετίες τα ασφαλιστικά ταμεία κατέβαλαν σε μας προκαταβολή 90% εντός του επόμενου μήνα από την πραγματοποίηση των νοσηλειών, μέχρι σήμερα ο ΕΟΠΥΥ δεν μας έχει καταβάλλει την προκαταβολή για τα νοσήλια του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου 2012 καθώς και τα χρέη των 5 ταμείων που εντάχτηκαν στον ΕΟΠΥΥ για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2011.»

Συνέπεια της οικονομικής αδυναμίας του ΕΟΠΥΥ είναι η μη καταβολή μισθών για περισσότερο από 2 μήνες στους εργαζόμενους λένε χαρακτηριστικά οι εκπρόσωποι του κλάδου, η μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ από τον πιο συνεπή έως χθες κλάδο, η αδυναμία προμήθειας υλικών επεμβάσεων και Φαρμάκων, η αδυναμία προμήθειας φυσικού αερίου και πετρελαίου, δημιουργώντας  συνεχώς χρέη προς προμηθευτές και τρίτους, οι οποίοι ξεκίνησαν ήδη διαδικασίες έκδοσης διαταγών πληρωμής και αιτήσεων για συντηρητικές κατασχέσεις των κλινικών.

"Έχουν ήδη εκταμιευθεί 100 εκατ. ευρώ για την αποπληρωμή μέρους των οφειλών προς τις ιδιωτικές κλινικές των ασφαλιστικών Ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ" απαντά σε ανακοινωσή του το Υπουργείο Υγείας. 

Γίνεται προσπάθεια με βάση τη χρηματοδοτική ικανότητα που διαθέτει η χώρα, να καλυφθούν οι ανάγκες και οι υποχρεώσεις που προέκυψαν από τη μεταφορά των τεσσάρων ασφαλιστικών Ταμείων στον ΕΟΠΥΥ.  Το σύνολο των οφειλών θα αποπληρωθεί άμεσα δεδομένης της δέσμευσης του υπουργείου Οικονομικών για χρηματοδότηση ύψους 1,5 δισ. ευρώ για την εξόφληση των Ταμείων.


2 σχόλια:

  1. Από τα ίδια 100 εκατ. θα εξοφληθούν και οι εργαστηριακοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς, αυτά τα 100 εκατομμύρια τα τάζουν σε όλους: κλινικές, εργαστηριακούς, φυσιοθεραπευτές, κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή