Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Λουκέτο στις εφημερίες τριών νοσοκομείων. Βγαίνουν στους δρόμους οι κάτοικοι


Λουκέτο στις εφημερίες τριών νοσοκομείων. Βγαίνουν στους δρόμους οι κάτοικοι

Λουκέτο μπαίνει στις εφημερίες του 7ου Νοσοκομείου του ΙΚΑ, του Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων και του Σπηλιοπούλειου, σύμφωνα με απόφαση που αναρτήθηκε στο ΦΕΚ 823-Β-19-3-2012.
Ανάστατοι δεκάδες γιατροί και περίπου ένα  εκατομμύριο κάτοικοι οι οποίοι εξυπηρετούνται από τα 3 νοσοκομεία των Πατησίων θα στερηθούν 400 συνολικά κρεβάτια και θα πρέπει να αρκεστούν στα 270 κρεβάτια του «Αγία Όλγα».

«Το 7ο ΙΚΑ πλιατσικολογείται με παράνομες αποφάσεις από το «Αγία Όλγα» και έχει κλείσει η Παθολογική κλινική του με αποτέλεσμα να αδυνατεί ουσιαστικά να εφημερεύσει. Το Γ.Ν. Πατησίων έχει τραγικές ελλείψεις σε γιατρούς και προσωπικό, η Αιμοδοσία λειτουργεί χάρη στην αυτοθυσία του μοναδικού της γιατρού. Από τον Απρίλιο του 2011 είναι κλειστός ο τελευταίας τεχνολογίας αξονικός του και αντί για τις αναγκαίες προσλήψεις φαίνεται ότι επιφυλάσσουν για αυτό την τύχη του 7ου ΙΚΑ», τονίζουν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Πατησίων.
Για αύριο το απόγευμα οι σύλλογοι γιατρών και εργαζομένων στα τρία νοσοκομεία καλούν τους κατοίκους  της ευρύτερη περιοχής στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει το Σωματείο τους στις 5.30 το απόγευμα στο προαύλιο του ΓΝ Πατησίων προσθέτοντας πως:  "για εμάς είναι σαφές ότι πρέπει να απαιτήσουμε την αυτόνομη και πλήρη λειτουργία και των 3 νοσοκομείων των Πατησίων, ώστε να υπάρχει κάθε μέρα εφημερεύων νοσοκομείο στην ευρύτερη περιοχή."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου