Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Αναστολή πίστωσης των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στα Διαγνωστικά Κέντρα


«Μέχρι σήμερα στηρίξαμε σιωπηρά τις προσπάθειες της Διοίκησης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., κατανοώντας τις δυσκολίες λειτουργίας του, όμως αυτό που εισπράττουμε τελικώς, είναι η πλήρης αγνόηση αναφορικά με τις πληρωμές του Ταμείου», επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ., Γιώργος Βουγιούκας.

«Το ποτήρι ξεχείλισε», τονίζει ο κ. Βουγιούκας, «η συνέχιση της υπερχρέωσης μας έναντι των προμηθευτών μας και των τραπεζών δεν δύναται να συνεχισθεί και για το λόγο αυτό είμεθα αναγκασμένοι να προχωρήσουμε σε άμεση αναστολή της περαιτέρω πίστωσης των ασφαλιστικών ταμείων».

Συγκεκριμένα, όπως τονίζει η ΠΑΣΙΔΙΚ στην ανακοίνωσή της, κανένα ασφαλιστικό ταμείο από τον Νοέμβριο του 2011 δεν έχει καταβάλει μέχρι σήμερα ούτε ένα ευρώ για τις παρασχεθείσες υπηρεσίες των συνεργαζόμενων Διαγνωστικών Κέντρων.
Στο μεταξύ, οι παροχές υπηρεσιών των Διαγνωστικών Κέντρων προς τους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από την 1η του έτους αυξάνει υπέρμετρα τις δαπάνες τους, ενώ όπως φαίνεται δεν πρόκειται να πληρωθούν από τον Οργανισμό τα δεδουλευμένα του Ιανουαρίου, νωρίτερα από τον Ιούνιο του 2012.

Ανθή Αγγελοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου