Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Περίμεναν 1 ώρα για να τους ανοίξουν την πόρτα


Περίμεναν 1 ώρα για να τους ανοίξουν την πόρτα

Το υπουργείο Υγείας είναι κλειστό…. Και για να ανοίξει τις πόρτες του χρειάστηκε περισσότερη από μία ώρα. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο άναψαν τα αίματα στην οδό Αριστοτέλους όταν συγκεντρώθηκαν γιατροί- μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Εργαστηριακών Ιατρών και των ιατρικών συλλόγων Αθηνών και Πειραιά.
Ο πρόεδρος των Εργαστηριακών Ιατρών, Πλακιώτης Αργύρης,  κατήγγειλε την αδιαφορία του υπουργείο Υγείας για την καταβολή των δεδουλευμένων, καθώς όπως ανέφερε επί 2,5 χρόνια δεν έχουν λάβει τις αποζημιώσεις από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Μάλιστα, λίγο μετά τις 11:30 το πρωί της Πέμπτης, δημιουργήθηκε ένταση με τις δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες δεν επέτρεψαν την είσοδο των περίπου 300 γιατρών στο κτήριο. Τελικά οι πόρτες άνοιξαν πραγματοποιήθηκε  συνάντηση των σωματείων με τον υφυπουργό Υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη.

Σημειώνεται ότι υπάρχουν εκκρεμότητες οφειλών από τα ασφαλιστικά ταμεία για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δύο ετών ,γεγονός που  έχει προκαλέσει στους εργαστηριακούς γιατρούς οικονομική ασφυξία  .Μάλιστα  για τα χρήματα που τους οφείλονται έχουν φορολογηθεί και έχουν πληρώσει 60% προκαταβολή για το εισόδημα του 2012.

Στο αμφιθέατρο του ΥΥΚΑ, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης τόνισε την αναξιοπιστία της ηγεσίας του ΕΟΠΥΥ που δεσμεύτηκε πολλάκις δημόσια  την εξόφληση των δεδουλευμένων ως 17/3/2012.


Ο κος Πατούλης μίλησε για τη γενική προχειρότητα της λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ σε όλα τα επίπεδα, τονίζοντας ότι οι ανακολουθίες συνεχίζονται μέχρι και σήμερα στον ΕΟΠΥΥ, με αλληλοσυγκρουόμενες εγκυκλίους και ανακοινώσεις σχετικά με την αμοιβή των ιατρικών επισκέψεων και των ιατρικών πράξεων. Εκτός από τη σημαντική καθυστέρηση καθυστέρηση στην κατάθεση και πληρωμή των παραπεμπτικών, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ αναφέρθηκε στο πλαφόν που οφείλει να ορίσει ο ΕΟΠΥΥ ανά εργαστηριακό τομέα,  πέραν του οποίου δεν θα δικαιολογείται καμία δαπάνη προς το εργαστήριο ή τον ασθενή.

«Χωρίς ελεγκτικούς μηχανισμούς δε μπορεί να λειτουργήσει κανένας ασφαλιστικός Φορέας σε κανένα ευνομούμενο» κατέληξε ο κος Πατούλης, ανακοινώνοντας  επίσημα ότι ο ΙΣΑ δε θα επιτρέψει την περαιτέρω διαπόμπευση του ιατρικού σώματος και θα προβεί σε μηνυτήρια αναφορά εναντίον του Πρόεδρου του ΕΟΠΥΥ, Γεράσιμου Βουδούρη, εάν δεν κατονομαστούν τα άτομα που κατηγορούνται για υπερσυνταγογράφηση.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Υγείας κος Μιχάλης Τιμοσίδης υποσχέθηκε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα δοθούν στους εργαστηριακούς γιατρούς σαν πρώτη δόση 100  εκατομμύρια ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου