Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ 22/3/2012

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 22/03/2012 στο Υπουργείο Υγείας η κινητοποίηση της ΠΟΣΙΠΥ.  Παρά την μικρή και απογοητευτική προσέλευση των συναδέλφων  ..... (περίπου 150-200 στο σύνολο των 3200) η κινητοποίηση είχε αρκετά αισιόδοξα αποτελέσματα.
Αύριο το πρωί στις 9,00 είναι καλεσμένος στην ΝΕΤ ο γενικός γραμματέας της ΠΟΣΙΠΥ συνάδελφος Γιάννης Κλεινάκης γεγονός που αποδεικνύει την ευαισθητοποίηση που προκάλεσε η κινητοποίηση μας στα ΜΜΕ.
Αναγκάστηκαν χωρίς να προσπαθήσουμε ιδιαίτερα να μας κάνουν μια επίδειξη των δυνάμεων φρούρησης του υπουργείου, μιας και κάποια στιγμή, μέτριας έντασης, έκαναν την εμφάνιση τους τα ΜΑΤ χωρίς να χρειαστεί βέβαια να επέμβουν.
Παρόντες και συμπαραστάτες στην κινητοποίηση ήταν ο πρόεδρος του ΠΙΣ κύριος Βλασταράκος, ο πρόεδρος του ΙΣΑ κύριος Πατούλης, η πρόεδρος του ΙΣΠ κυρία Ανεμοδουρά και ο πρόεδρος του ΙΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ κύριος Παπαπαναγιώτου.
Μετά την μικρή ένταση που δημιουργήθηκε αναγκάστηκαν να μας δεχθούν όλους σε μια μικρή αίθουσα και να μιλήσουν μαζί μας ο υφυπουργός υγείας κύριος Τιμοσίδης, ένας εκπρόσωπος του ΕΟΠΥΥ και ένας υπεύθυνος οικονομικών θεμάτων του υπουργείου.

Η δέσμευση που πήραμε από τον υφυπουργό ήταν ότι μέχρι το τέλος αυτού του μήνα θα έχουμε πληρωθεί. Πόσα χρήματα, ποιους μήνες και με ποιον τρόπο δεν ξεκαθάρισε. Η αίσθηση που εγώ αποκόμισα είναι ότι έχουν πρόθεση να εξοφλήσουν μέσω ΕΟΠΥΥ το Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2011 σύντομα και να αρχίσουν να δέχονται κατάθεση παραπεμπτικών μετά τις 26 Μάρτη για το Γενάρη του 2012.  βέβαια τίποτα δεν είναι ούτε σίγουρο , ούτε ξεκάθαρο.
Η δική μου τοποθέτηση ήταν τριών σημείων, ζήτησα
1.    ημερολογιακή δέσμευση εξόφλησης
2.    δέσμευση ότι θα πληρωθούν πρώτα οι εργαστηριακοί ιατροί και μετά οι μεγάλες εταιρίες
3.    ένα ευχαριστώ από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας στους έλληνες εργαστηριακούς ιατρούς που δούλευαν ΔΩΡΕΑΝ για δύο χρόνια.

Φυσικά δεν πήρα καμία απάντηση.

Το συντομότερο δυνατόν θα αναρτηθεί και το βίντεο της κινητοποίησης.

ΚΩΝ/ΝΟΣ Κ. ΜΠΕΝΤΕΒΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου