Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ : ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ


Προς τα ΜΜΕ και τους Φορείς                                                 Αθήνα, 29/3/2012

Αδελφοποίηση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με τον Ιατρικό Σύλλογο Βερολίνου στην πόλη του Βερολίνου


Πράξη Αδελφοποίησης του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με τον Ιατρικό Σύλλογο Βερολίνου υπογράφουν την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012, στις 2.30μ.μ. ώρα Γερμανίας,  στα Γραφεία του Ιατρικού Συλλογου Βερολίνου, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Βερολίνου κος Dr. Güntner Jonitz και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κος Γιώργος Πατούλης.
Για πρώτη φορά στην ιστορία των Ιατρικών Συλλόγων της Γερμανίας και της Ελλάδας ξεκινά μια τέτοια πρωτοβουλία, που στόχο έχει τη συνεργασία των δύο Μητροπολιτικών Συλλόγων των ευρωπαϊκών πρωτευουσών για τη μετάδοση της τεχνογνωσίας και των πρότυπων δομών στο χώρο της Υγείας.
Στέλνοντας από το Βερολίνο μήνυμα συνεργασίας και αλληλεγγύης σε όλη την Ευρώπη, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ τονίζει: «Μέσα από την αδελφοποίηση αυτή των Συλλόγων μας που πραγματοποιείται στο κέντρο της Ευρώπης, το Βερολίνο, στόχο έχουμε  να υιοθετήσουμε τα μοντέλα και τις πρότυπες δομές που θα μας οδηγήσουν στο εξορθολογισμό του χώρου της Υγείας. Ο εξορθολογισμός ξεκινάει από τη γνώση που αποτελεί το εφαλτήριο της ποιότητας  παροχής των υπηρεσιών υγείας και εξοικονόμησης πόρων. Μετά το Βερολίνο, θα συνεχίσουμε με τις μητροπολιτικές πόλεις της Ευρώπης για να καταγράψουμε στην Υγεία αυτά που αποφεύγουν να καταγράψουν οι πολιτικοί μας, μέσα από μια αμφίδρομη σχέση γνώσης και καθολικού σχεδιασμού για τον Ευρωπαίο Γιατρό και για τον Ευρωπαίο Πολίτη. Στα πλαίσια της επιστημονικής εκδήλωσης της αδελφοποίησης θα συζητηθούν οι συνεργασίες των Υγειονομικών Φορέων Γερμανίας Ελλάδας σε όλα τα επίπεδα, καθώς και οι προοπτικές και το πλαίσιο στήριξης των εκατοντάδων Ελλήνων γιατρών που εργάζονται στη Γερμανία».
Τα κύρια θέματα που θα απασχολήσουν τους δύο Συλλόγους, κατά τις εργασίες αδελφοποίησης είναι το λειτουργικό πλαίσιο των Ενοποιημένων Φορέων των Ασφαλιστικών Ταμείων της Γερμανίας και της Ελλάδας και ο ρόλος των λειτουργών Υγείας μέσα αυτό, η διαχείριση της ιατρικής μετανάστευσης, τα Δικαιώματα και οι Υποχρεώσεις των Λειτουργών Υγείας μέσα στην Ευρώπη, οι όροι και οι προϋποθέσεις εργασίας των Γιατρών, η Πρόληψη και Δημόσια Υγεία, οι Προοπτικές Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης και ο Δημόσιος Διάλογος των Γιατρών στην Ευρώπη.
Ο ΙΣΑ, θεματοφύλακας της Δημόσιας Υγείας, δίνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους γιατρούς όλης της Ευρώπης: Παρ’ όλες τις συζητήσεις για το παρελθόν, το παρόν, και το μέλλον της Ελλάδος, ένα είναι σίγουρο πως οι δεσμοί φιλίας ανάμεσα στους λαούς μας, παραμένουν αναλλοίωτοι.


Για το ΔΣ του ΙΣΑ
Ο Πρόεδρος                            Ο Γεν Γραμματέας

Γιώργος Πατούλης                                      Στάθης Τσούκαλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου