Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Με δελτίο τύπου ο ΙΣΑ, αναγνωρίζει de facto την συνταγματικότητα του ν. 3919 και εκχωρεί τα επαγγελματικά δικαιώματα των ιατρών για τα οποία υποτίθεται ότι είναι θεματοφύλακας.


Αθήνα, 21-3-2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Η άποψη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών σχετικά με το τι ισχύει όσον αφορά στις άδειες σκοπιμότητας των εργαστηρίων ιοντιζουσών ακτινοβολιών και ειδικότερα αν οι σχετικοί πληθυσμιακοί περιορισμοί ισχύουν ή όχι.
Όπως έχει γίνει δεκτό (πρβλ. σχετ. ΠΕ 27/2012) από τις διατάξεις του Ν. 3919/2011 προκύπτει ότι μετά την εκπνοή της τετράμηνης προθεσμίας του άρθρου 2 παρ. 1 και 4 (μετά δηλαδή την 2-7-2011), προθεσμία αποκλειστική,  δεν είναι πλέον ανεκτή από το νομοθέτη η διατήρηση των περιορισμών, στους οποίους αναφέρονται οι περιπτώσεις α΄ έως ι΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 2. Επομένως, διατάξεις της νομοθεσίας, οι οποίες προβλέπουν παρόμοιους περιορισμούς σε επαγγελματικές δραστηριότητες, αν και δεν καταργούνται ρητώς με το Ν. 3919/2011, παύουν να ισχύουν βάσει του νόμου αυτού, ο οποίος αναφέρεται σε όλα τα επαγγέλματα, για τα οποία ίσχυαν οι εν λόγω περιορισμοί βάσει προγενέστερων διατάξεων, από τις οποίες αποσκοπήθηκε, όπως ρητώς διαλαμβάνεται στην εισηγητική έκθεση, η «αποκάθαρση» της νομοθεσίας.
Στα κωλύματα αυτά συμπεριλαμβάνονταν και τα πληθυσμιακά κριτήρια για την αδειοδότηση των φορέων παροχής υπηρεσιών ιοντιζουσών ακτινοβολιών τα οποία, εφόσον δεν εκδόθηκε ως προς αυτά, δηλαδή για τη διατήρησή τους, ΠΔ έως 2-7-2012, θα πρέπει να θεωρούνται καταργηθέντα.

Για το Δ.Σ. του ΙΣΑ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                                    ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

7 σχόλια:

  1. Επιτέλους τι ισχύει με το θέμα αυτό; Τι λέτε Κα Μαστοράκου; Ισχύει η άποψη του ΙΣΑ ή οχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το θέμα είναι καθαρά νομικό και πρέπει να λυθεί μέσω νομικής οδού. Υπομονή μέχρι να ξεκαθαρίσει το ζήτημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήπως ξέρετε αν με τα νέα δεδομένα υπεύθυνοι για τις άδειες εργαστηρίων θα είναι οι ιατρικοι συλλογοι ή οι περιφέρειες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σύμφωνα με έγγραφο του ΥΥΚΑ προς τις Περιφέρειες, οι άδειες των εργαστηρίων παραμένουν στις Περιφέρειες.
    http://medispin.blogspot.com/2012/03/40252011.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αρα τι ισχύ έχει η γνωμοδότηση του Κου Πατούλη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ξέρω ότι θα τεθεί σαν θέμα συζήτησης στο ΔΣ του ΠΙΣ που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα. Μπορεί να ζητηθεί νομική γνωμάτευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Eυχαριστούμε Κα Μαστοράκου. Περιμένομε ενημέρωση είτε με ανάρτηση είτε με σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή