Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Χωρίς εργαστηριακούς γιατρούς οι ασφαλισμένοι


Χωρίς εργαστηριακούς γιατρούς οι ασφαλισμένοι
Δεν θα εξυπηρετούνται από τις 8 Απριλίου οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ στα ιδιωτικά μικροβιολογικά εργαστήρια καθώς ο Ασφαλιστικός Οργανισμός δεν έχει αποπληρώσει τα χρέη του προς τον κλάδο. Οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να καταβάλουν στο ακέραιο το ποσό των διαγνωστικών εξετάσεων τις οποίες πραγματοποιούν.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, του οποίου τα μέλη στηρίζουν την κινητοποίηση τονίζουν πως: "οι εργαστηριακοί ιατροί, είναι οι πρώτοι από όλους καλούνται καθημερινά, με βάση τα αυξημένα λειτουργικά έξοδα του εργαστηρίου τους, να χρηματοδοτούν το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Θεωρούμε απαράδεκτη τη στάση της πολιτείας που πλέον ευθέως πορεύεται σε βάρος όλων των ελευθεροεπαγγελματιών αλλά και των ίδιων των ασφαλισμένων του μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού της χώρας.

Καλούμε τους εργαστηριακούς γιατρούς, μέλη του ΙΣΑ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, να αναστείλουν την συνεργασία των εργαστηρίων τους με τον ΕΟΠΥΥ από την 8η Απριλίου 2012, και εντός των αμέσως επομένων ημερών, ακολουθεί και η συμμετοχή των υπολοίπων κλινικών συναδέλφων, αφού ρυθμιστούν κάποιες ουσιώδεις λεπτομέρειες (π.χ ρύθμιση της συνταγογράφησης των φαρμάκων, κ.α).

Τελικός σκοπός και στόχος μας για όλους είναι η εξόφληση των δεδουλευμένων."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου