Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΥΡΓΟΥ-ΟΛΥΜΠΙΑΣ


ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΓΟΥ-ΟΛΥΜΠΙΑΣ              Πύργος  29-03-2012
ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ Ε΄1  - ΠΥΡΓΟΣ   27100                              .Π.:              448            
ΤΗΛ:  2621 0 22311  -ΦΑΞ:  2621 0 20044                                    
e- mail:   ispo@otenet.gr
  site:    www.ispyrgou.gr




                                       ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ -ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

            Ο Ιατρικός  Σύλλογος  Πύργου-Ολυμπίας  συμπαρίσταται  στις κινητοποιήσεις,  αλλά και στην  επίσχεση εργασίας,  όλων  των Νοσοκομειακών ιατρών  και ιδιαίτερα αυτών που προσφέρουν υπηρεσίες  στο  Γ.Ν. Πύργου και στο  Κ.Υ.-Γ.Ν. Κρέστενας.   Τα προβλήματα  τόσο  των ειδικευομένων  όσο και των ειδικευμένων  ιατρών   είναι τεράστια   αρκεί να αναφέρουμε   πως  τους οφείλονται δεδουλευμένες εφημερίες  Δεκεμβρίου  2011, Ιανουαρίου και  Φεβρουαρίου 2012 . 
            Υπάρχει φυσικά  μια υπόσχεση ότι θα δοθούν αυτές του Δεκεμβρίου του 2011.  Είναι επίσης  γνωστό  πως  οι συνθήκες κάτω από τις  οποίες  εργάζονται  κάθε  μέρα γίνονται  όλο και πιο δύσκολες  και  πώς  αναμένονται  μεγάλες  περικοπές  των αμοιβών τους για τις εφημερίες το 2012.  Σε αυτά προστίθενται  και τα γνωστά  προβλήματα,  μετά  τις πλημμύρες  της  5ης  Φεβρουαρίου 2012, στο  Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου,  προβλήματα που έχουν αποδιοργανώσει σε μεγάλο βαθμό  την δευτεροβάθμια  περίθαλψη στο Νομό μας. 
            Ζητούμε να προχωρήσει η διαδικασία,  το συντομότερο δυνατό,  για την εξόφληση των δεδουλευμένων  εφημεριών  των νοσοκομειακών ιατρών,  για ολόκληρο το ποσό  και για το σύνολο  των ημερών   για τις οποίες  εφημέρευσαν. Και ασφαλώς να επιταχυνθούν οι εργασίες  αποκατάστασης των ζημιών στο Γ.Ν. Πύργου.
            Την  Δευτέρα  2-4 -2012   αυτά τα θέματα θα απασχολήσουν μεταξύ άλλων το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου-Ολυμπίας,  αφού νωρίτερα ζητηθεί  υπεύθυνη ενημέρωση τόσο από την Διοικήτρια του Γ.Ν. Πύργου κα Φιλιπποπούλου,  όσο  και από  τον Πρόεδρο  του   περιφερειακού τμήματος   ΤΕΕ   Δυτικής  Ελλάδας κον  Β. Κανελλό- πουλο.

            Σ΄αυτές τις δύσκολες,  για όλο τον πληθυσμό εποχές, οφείλουμε να προστατεύ- σουμε  και να κατοχυρώσουμε   την ασφαλή  και ποιοτική  προσφορά   υπηρεσιών  όλων των δημόσιων  ιδρυμάτων  υγείας.
                               
           

            Ο  Πρόεδρος                                       Ο Γεν. Γραμματέας                                                               
      Νίκος  Γαλανόπουλος                             Ιωάννης   Δάρας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου