Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΙΔΕΙΑ (ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΑΧΑΙΑΣ)



Συνάδελφοι


πραγματοποιήθηκε σήμερα 28\03\2012 η Γενική Συνέλευση  του Συνδέσμου.
Παραβρέθηκαν 65 Συνάδελφοι ( η συντριπτική πλειοψηφία  των μελών μας ) ενώ παρόντες ήταν και Συνάδελφοι από  Πύργο - Γαστούνη - Βάρδα.



Έγινε αναλυτική ενημέρωση από την πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ για τις τρέχουσες εξελίξεις και για όσα ειπώθηκαν από  τον υφυπουργό Τιμοσίδη στη συγκέντρωση που είχαμε οι εργαστηριακοί γιατροί την προηγούμενη Πέμπτη στην Αθήνα.

Το γενικό συμπέρασμα είναι ότι χρήματα δεν θα πάρουμε για τα όσα μας χρωστούν μέχρι σήμερα ( πιθανόν να φτάσουν για 1 - 2 μήνες ) , αφού το υπουργείο λέει ωμά και καθαρά  ότι για το επόμενο 3μηνο τα χρήματα που θα δωθούν στο χώρο  της υγείας είναι τα 100 εκ. από τα οποία : θα πληρωθούμε εμείς, τα διαγνωστικά, οι ιδιωτικές κλινικές, οι φαρμακοποιοί και οι  λοιποί προμηθευτές των νοσοκομείων. 
Σε όλους τους τόνους ο  υφυπουργός και οι παράγοντες του ΕΟΠΥΥ λένε ότι άλλα χρήματα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ .
Η καθυστέρηση ηλεκτρονικής υποβολής των εντολών 1ου-2ου του 2012 είναι προσχηματική και όχι αληθής, κερδίζουν έτσι χρόνο για να πληρώσουν τον μήνα Ιανουάριο στη καλύτερη  περίπτωση τον Μάϊο.


Εκτιμήθηκε από όλους όσους πήραν το λόγο ( 23 Συνάδελφοι )  ότι όλο και περισσότεροι δεν μπορούμε πλέον να λειτουργήσουμε τα εργαστήριά μας και θα οδηγηθούμε σε κλείσιμο στο άμεσο μέλλον καθώς θα κληθούμε εκτός των άλλων σε 3μήνες να πληρώσουμε νέα χαράτσια και εφορία.

Μετά από γόνιμο διάλογο αποφασίστηκε :

1) 24ωρο κλείσιμο των Εργαστηρίων τη Δευτέρα 02\04\2012 και  συγκέντρωση στις 11πμ στην 6η ΥΠΕ.

2) Αναστολή της πίστωσης - εξυπηρέτησης του ΕΟΠΥΥ μέχρι να  μας πληρώσει τα δεδουλευμένα ( θεωρούμε ότι πέρα από τερτίπια νομικίστικα αποτελεί τη διάδοχη ασφαλιστική οντότητα ).


Το ΔΣ συνήλθε εκτάκτως, αμέσως μετά την Γεν. Συνέλευση για την υλοποίηση της απόφασης της Συνέλευσης.
Έχει ήδη μεθοδεύσει την κοινοποίηση της απόφασης στην  6η ΥΠΕ, το Υπουργείο, τον ΙΣΠ - ΠΙΣ και τους άλλους Ιατρ. Συλλόγους της χώρας, στην ΠΟΣΙΠΥ , ΠΑΣΙΔΙΚ, Εφημερίδες και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, ΕΟΠΥΥ κλπ.

Αύριο Πέμπτη 29\03\12 μέσω mail θα κυκλοφορήσει η αφίσα της κινητοποίησης για να είναι ομοιόμορφη και να κοληθεί σε εμφανή σημεία στα ιατρεία μας , που θα μπορούσε όποιος κρίνει σκόπιμο να την φωτοτυπήσει και σε Α3.
Παράλληλα η κατεύθυνση είναι να χρεώνουμε τους ασφαλισμένους  με το κρατικό τιμολόγιο δίνοντάς τους την ανάλογη απόδειξη.

Συνάδελφοι 
παρακαλούμε γνωστοποιήστε αυτή την απόφαση και σε όσους για  διάφορους λόγους ήθελαν να παραστούν και δεν μπορούσαν ή ακόμη και σε όσους σκόπιμα δεν συμμετέχουν.
Γνωστοποιήστε αυτό τον προβληματισμό και τις αποφάσεις ιδιαίτερα στους νέους Συναδέλφους αλλά ακόμη και σε όσους είναι ειδικευόμενοι.
Πρέπει όλοι να γνωρίζουμε το μέλλον μας.

Απευθυνόμαστε σε όσους λίγους Συναδέλφους θα ανοίξουν τα Ιατρεία  τους τη Δευτέρα και σε όσους θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με τον  αναξιόπιστο ΕΟΠΥΥ να το σκεφθούν καλύτερα.

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΊΤΕ νωρίτερα από ότι οι υπόλοιποι.

ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΘΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΤΕ ΧΑΡΤΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ εκμεταλλευόμενοι τον μόχθο των Συναδέλφων σας, που εξυπηρετούσαν για χρόνια αυτούς τους ασφαλισμένους.


Συμπαραταχθείτε με την πλειοψηφία των Εργαστηριακών Γιατρών και υπερασπιστείτε την αξιοπρέπειά σας που οι κυβερνώντες λοιδορούν  και ευτελίζουν.  Που επιδιώκουν και επιβιώνουν από το διαίρει και βασίλευε !!!


Απευθυνόμαστε στους Συναδέλφους που εργάζονται με οποιαδήποτε σχέση στα διαγνωστικά κέντρα να μας ακολουθήσουν στην 24ωρη  απεργία και συγκέντρωση στην 6η ΥΠΕ.


ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΝ  ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΤΗΝ ΑΧΑΙΑ ΚΑΙ ΗΛΕΙΑ.



ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΌΛΟΥΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ  μέχρι να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που ο ίδιος έθεσε.



                                  Για το ΔΣ



          Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΛΕΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ              ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ Λ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ

       ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ                              ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου