Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΣ ΕΙΜΒΙ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ανοιχτή Επιστολή προς το Δ.Σ. της  ΕΙΜΒΙΛάρισας

Τρεις μήνες μετά την δημιουργία του εκτρώματος του ΕΟΠΥΥ όλες οι εκτιμήσεις όσων είμαστε αντίθετοι στην ένταξη των εργαστηριακών ιατρών σε αυτόν επιβεβαιώθηκαν . Όχι μόνο δεν αποζημιωθήκαμε για τις δαπάνες του Ιανουαρίου εντός 45 ημερών, αλλά ακόμα δεν έχει αρχίσει καν η διαδικασία κατάθεσης των παραπεμπτικών. Όχι μόνο δεν εξοφλήθηκαν οι οφειλές των παλαιών ταμείων (ΟΠΑΔ-ΟΑΕΕ) μέχρι 30/3 αλλά αντίθετα η εξόφληση παραπέμφθηκε για τον μήνα Αύγουστο και μετά και σε δόσεις μέχρι το τέλος του 2013 (!).Οι εξελίξεις αποδεικνύουν περίτρανα ότι η απόφαση για συμμετοχή στον νέο Φορέα ήταν πέρα για πέρα ΛΑΘΟΣ. Ο ΕΟΠΥΥ ήδη μέσα στους 3 πρώτους μήνες είναι ελλειμματικός και μόνο από την φαρμακευτική δαπάνη, φανταστείτε τι πρόκειται να γίνει αν ποτέ κατατε...θούν και οι δαπάνες για τα εργαστήρια, τις φυσιοθεραπείες και τις ιδιωτικές κλινικές. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον και με τον κρατικό προυπολογισμό σε πασιφανή αδυναμία να επιχορηγήσει τον Οργανισμό, δεν πρόκειται να δούμε το χρώμα του χρήματος.
Ήδη όλο και περισσότεροι συνάδελφοι είναι αναστατωμένοι γιατί μια επικείμενη χρεοκοπία του ΕΟΠΥΥ θα σημάνει και την χρεοκοπία των εργαστηριών μας υπό το βάρος των χρεών που μας δημιούργησαν και οι παλαιότερες οφειλές. Σε όλη την Ελλάδα γίνονται κινήσεις αντίδρασης. Ο Σύνδεσμος εργαστηριακών Αχαιας ξεκίνησε ήδη την αναστολή της πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ, ενώ και η ΠΟΣΙΠΥ φαίνεται προς προσανατολίζεται σε μια πανελλαδική κινητοποίηση.
Υπό το πρίσμα αυτών των εξελίξεων ζητάω την σύγκληση γενικής συνέλευσης των μελών της ΕΙΜΒΥΛ ώστε να συζητήσουμε το ζήτημα της αναστολής της πίστωσης και φυσικά το ζήτημα της περιφρούρησης μιας τέτοιας ενέργειας όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
Οι εξελίξεις τρέχουν, το ζήτημα της βιωσιμότητας των εργαστηριών μας είναι προ των πυλών ,κατά την γνώμη μου ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να είμαστε τα καλά παιδιά στο παραμυθάκι του ΕΟΠΥΥ.

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου