Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

ΠΑΤΡΑ: Δακρυγόνα και επεισόδια σε παρέλαση... χωρίς πολιτικούς


Ε
πεισοδιακή η παρέλαση σήμερα στην Πάτρα με διαδηλωτές να συγκρούονται με τα ΜΑΤ να πέφτουν δακρυγόνα εν μέσω καφετεριών στην οδό Αγίου Νικολάου και οι αγανακτισμένοι να απαντούν με ρίψη ποτηριών, μπουκαλιών κλπ. Ολα ξεκίνησαν με αφορμή τα δρακόντεια μέτρα της Αστυνομίας που είχαν ληφθεί στην εκκλησία. Λίγο πριν αρχίσει η παρέλαση εκατοντάδες πολίτες έκαναν πορεία και προσπάθησαν να σπάσουν τον κλειό των αστυνομικών. Τακατάφεραν και τότε επενέβησαν τα ΜΑΤ. Υπήρξαν πολλές αντεγκλήσεις όπως και σύλλψη ενός ηλικιωμένου που κατά την αστυνομία πετούσε ένα ποτήρι! 

ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ Η ΕΞΕΔΡΑ
Την ώρα που συνέβαιναν αυτά στην εξέδρα των επισήμων δεν υπήρχε ούτε ένας επίσημος. Μόνο ο Δήμαρχος Γιάννης Δημαράς και ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος. Ούτε πολιτευτής ούτε βουλευτής. 
ΜΟΥΤΖΕΣ ΚΑΙ ΓΥΡΙΣΜΑ ΚΕΦΑΛΙΟΥ
Οι παραστάτες δύο σχολείων της Πάτρας μούτζωσαν προς την πλευρά της εξέδρας των επισήμων ενώ αρκετοί μαθητές γύρισαν το κεφάλι τους... από την άλλη πλευρά.
 
ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ
Επεισόδια είχαμε και μετά το τέλος της παρέλασης. Πολίτες ενώθηκαν και από τις δύο πλευρές του πεζοδρόμου τα ΜΑΤ και η ΟΠΚΕ αποχώρησαν και οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία. Λίγο πριν "ενωθούν" οι δύο πλευρές, οι αστυνομικοί πέταξαν και πάλι δακρυγόνα και οι διαδηλωτές απάντησαν με ρίψη μπουκαλιών και ποτηριών με φραπέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου