Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Ξετινάζουν όλο το ΙΚΑ μετά τις αποκαλύψεις


Ξετινάζουν όλο το ΙΚΑ μετά τις αποκαλύψεις

Άλλοι πέντε γιατροί από το ΙΚΑ Ηρακλείου συμμετείχαν στην «βαριά βιομηχανία» χορήγησης χρυσών αναρρωτικών αδειών. Ο συνολικός αριθμός των επίορκων γιατρών, οι οποίοι είναι κυρίως ορθοπεδικοί, έχει ανέλθει στα οκτώ άτομα, μόνο για το υποκατάστημα... του ΙΚΑ στην πρωτεύουσα του Νομού Κρήτης.

Οι αναφορές που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, για ανάλογες περιπτώσεις,  ξεπερνούν τις δέκα σε όλη την Ελλάδα και ήδη ελεγκτές εξετάζουν όλα τα πιθανά στοιχεία ενοχής. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες αναμένεται να περάσουν από κόσκινο δεκάδες υποκαστήματα του ιδρύματος σε όλη τη χώρα, να ανοιχτούν αρχεία και να ερευνηθούν φάκελοι ασθενών.  
 
Μάλιστα, προσπαθούν να ταυτοποιήσουν  το όνομα  γιατρού του ΙΚΑ , ο οποίος έδωσε 1683 ημέρες αναρρωτικών αδειών στα μέλη της ίδιας οικογένειας...   

Το υπουργείο υγείας αναφέρει πως σχετικά με την υπόθεση των γιατρών του ΙΚΑ της Κρήτης που φέρονται να έχουν χορηγήσει εκατοντάδες παράτυπες αναρρωτικές άδειες:
«Η ΕΔΕ ολοκληρώθηκε και οι τρεις γιατροί θα κληθούν άμεσα σε απολογία με το ερώτημα της καταγγελίας της σύμβασης.
Σε περίπτωση που τα επιχειρήματά τους κριθούν ανεπαρκή από το αρμόδιο Πειθαρχικό όργανο, θα καταγγελθεί η σύμβασή τους.»  

Β.ΚΑΛ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου