Στο ΚΕΠΑ της περιοχής όπου χορηγούνται οι εγκρίσεις για τα Άτομα με ειδικές ανάγκες μετακίνησε δύο από τους γιατρούς ο Διευθυντής του ΙΚΑ Ηρακλείου ο οποίος υποχρεώθηκε να δώσει την παραίτησή του έπειτα από σχετικό αίτημα του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ : «Οι δύο γιατροί μετακινήθηκαν από το συγκεκριμένο υποκατάστημα του ΙΚΑ στο ΚΕΠΑ της περιοχής μετά από πρωτοβουλία του Διευθυντή του συγκεκριμένου Υποκαταστήματος του ΙΚΑ της Κρήτης».
Όπως διευκρινίζεται: «Η εντολή του πρόεδρου του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμου Βουδούρη ήταν να απαλλαγούν οι δύο γιατροί προσωρινά από τα καθήκοντά τους έως ότου αποφανθούν οριστικά τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα για την καταγγελία ή όχι της σύμβασης τους.
Μάλιστα με εντολή του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ τους αφαιρέθηκαν ήδη τα συνταγολόγια αλλά και οι κωδικοί πρόσβασης στο ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης.
Μετά την εξέλιξη αυτή ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ζήτησε την παραίτηση του Διευθυντή του Υποκαταστήματος». Η υπόθεση πάντως προκάλεσε αίσθηση δεδομένου ότι οι γιατροί ετοιμάζονταν ήδη να εργασθούν αύριο στο ΚΕΠΑ όπου και τους περίμεναν οι συνάδελφοί τους.