Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΙΣ


Την έντονη αντίθεσή του στις εφαρμοζόμενες πολιτικές υγείας εκφράζει για άλλη μια φορά ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος. Διαμαρτύρεται γιατί η υγεία και η περίθαλψη του λαού αντιμετωπίζεται σήμερα με λογιστικούς – περιοριστικούς όρους.
Ο ΕΟΠΥΥ, εδώ και 3 μήνες, λειτουργεί, πρόχειρα, χωρίς σχεδίασμά, προβληματικά με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία γιατρών και ασφαλισμένων. Η έλλειψη γιατρών συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ, επιδεινώνει την λειτουργία του και την περίθαλψη των ασφαλισμένων.
Τα εργαστήρια των μονάδων του ΕΟΠΥΥ υπολειτουργούν και άλλα έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, με αποτέλεσμα να σπαταλούνται οι πόροι υγείας και ένας μεγάλος όγκος εξετάσεων να κατευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας με αποτέλεσμα μεγάλο κόστος υγείας να μετακυλύεται στις τσέπες των ασφαλισμένων.
Τα νοσοκομεία λειτουργούν με σοβαρές ελλείψεις. Οι εφημερίες των γιατρών καθίστανται προβληματικές και η μείωση της αποζημίωσης τους δημιουργεί προβλήματα στις ήδη πενιχρές αμοιβές των νοσοκομειακών γιατρών. 50 νοσοκομεία οδηγούνται στο κλείσιμο μετά τη συγχώνευση τους και η πλήρης αποδυνάμωση του ΕΣΥ, θα οδηγήσει σε κίνδυνο την περίθαλψη των πολιτών.
Τα αποθεματικά του κλάδου υγειονομικών (ΤΣΑΥ) του ΕΤΑΑ, υπέστησαν απομείωση της τάξεως του 70%, με αποτέλεσμα το μέλλον των συντάξεων των γιατρών να είναι αβέβαιο.
Ο Π.Ι.Σ. καταγγέλλει τον διασυρμό και την κατασυκοφάντηση ολόκληρου του ιατρικού σώματος, από φορείς της Πολιτείας και ορισμένα ΜΜΕ, μέσα από ανώνυμες αναφορές για παραβατικές συμπεριφορές λειτουργών της υγείας.
Καλούμε τους φορείς της Πολιτείας και τα ΜΜΕ, να σταματήσουν να κλονίζουν την εμπιστοσύνη του Έλληνα ασθενή έναντι των λειτουργών της υγείας και τα ΜΜΕ να αναφέρονται μόνο σε επώνυμα και πραγματικά περιστατικά, απόλυτα τεκμηριωμένα και βεβαιωμένα. Για το λόγο αυτό ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, θα προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες για την προστασία του κύρους και τη αξιοπρέπειας του Έλληνα γιατρού.
Στηρίζουμε τις επισχέσεις των νοσοκομειακών γιατρών, για την καταβολή των δεδουλευμένων τους, τις αντιδράσεις τους για τις μεγάλες ελλείψεις που παρατηρούνται στα νοσοκομεία, την μείωση της αποζημίωσης των εφημεριών τους, το επικείμενο κλείσιμο των 50 νοσοκομείων της χώρας και την μεγάλη ελάττωση της αξίας των αποθεματικών των νοσοκομείων που είχαν κατατεθεί στην τράπεζα της Ελλάδος.
Ζητούμε την άμεση καταβολή των οφειλομένων, από τα ασφαλιστικά ταμεία προς τους γιατρούς κλινικούς και εργαστηριακούς, που ξεπερνά τους 18 περίπου μήνες, διαφορετικά ο ιατρικός κόσμος θα στραφεί δικαστικά, αναζητώντας και προσωπικές ευθύνες από τους υπευθύνους.
Ο ιατρικός κόσμος καλείται σύσσωμος να κινηθεί για να προστατεύσει την υγεία του ελληνικού λαού και για καθολική δωρεάν πρόσβασή του στις υπηρεσίες υγείας.

Για τοΔΣ
Ο Γεν. Γραμματέας
Δρ. Κώστας I.Αλεξανδρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου