Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Με αποκλεισμό διαρκείας απειλούν οι ανάπηροι τον ΕΟΠΥΥ


Με αποκλεισμό διαρκείας απειλούν οι ανάπηροι τον ΕΟΠΥΥ

Στον αέρα βρίσκονται χιλιάδες οικογένειες με ανάπηρα παιδιά, καθώς παρά την δέσμευση του ΕΟΠΥΥ για αποπληρωμή των χρεών του σε φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές και σε όσους προσφέρουν ειδικές αγωγές, τελικώς τους άφησαν απλήρωτους και αρνούνται πλέον να παραλάβουν τα παραστατικά.

Με εξαιρετικά επείγουσα επιστολή τους τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων  Γονέων και Κηδεμόνων  με Αναπηρία απευθύνονται στις ηγεσίες των Υπουργείων Υγείας και Εργασίας τονίζοντας πως:

1.    Βρίσκονται στον αέρα όλα τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας, ελλείψει Σχεδίου Σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ.
2.    Χιλιάδες γονείς που τα παιδιά τους έχουν ενταχθεί και παρακολουθούν προγράμματα ειδικής αγωγής, θεραπευτικής παρέμβασης και αποκατάστασης, δεν έχουν πληρωθεί τις δαπάνες για θεραπευτικές πράξεις των παιδιών τους, όχι μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2012, αλλά και το τελευταίο του 2011, με άμεσο κίνδυνο να βρεθούν τα παιδιά τους (άτομα με σοβαρές αναπηρίες) εκτός Κέντρων.
3.    Ο Νέος Κανονισμός Παροχών παραμένει στα χέρια της Γενικής Γραμματέως Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δρέττα (πληροφορίες μας αναφέρουν ότι παραιτείται της θέσης μεθαύριο, 29/3/2012, προκειμένου να πολιτευθεί).
4.    Χιλιάδες άτομα με κινητικές αναπηρίες, πολλαπλές αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις π.χ. Τετραπληγικοί, Νεφροπαθείς, Αιμοκαθαρόμενοι, Μεταμοσχευμένοι, Άτομα με Σπάνιες Παθήσεις και Σύνδρομα κ.ο.κ. καταβάλλουν -από τις ήδη μειωμένες αποδοχές τους- από 500 έως και 2000 € κατά μέσο όρο το μήνα, για να καλύψουν ανάγκες που τους κρατούν στη ζωή.
 
Τα μέλη του Συλλόγου λένε πως είναι υποχρεωμένοι να ενημερώσουν ότι αν δεν έχουν απάντηση έως τις 29/3/2012, θα βρεθούν Ανάπηροι, Οικογένειες Αναπήρων, Παιδιά Ιδρυμάτων, σύσσωμη η Αναπηρική Οικογένεια έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ σε έναν αποκλεισμό διαρκείας από τις 3 Απριλίου, έως και τη λύση των προβλημάτων τους.


Β.Κ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου