Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Γ. Βουδούρης: "Ο ΕΟΠΥΥ δέχεται πόλεμο γιατί θίγει συμφέροντα"


Για αντιδράσεις από τον ιδιωτικό τομέα γιατί χάνει, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμος Βουδούρης μιλώντας στην «Πρωινή Ενημέρωση» της ΝΕΤ. Ο κ. Βουδούρης είπε ότι ο οργανισμός τον τελευταίο καιρό δίνει καθημερινή μάχη, καθώς δέχεται πόλεμο γιατί θίγει συμφέροντα: κάποιοι αντιδρούν γιατί από δαπάνες ύψους 9 δισ. ευρώ αναμένεται να τις κατεβάσει στα 5 δισ. ευρώ. Δύο οι στόχοι του ΕΟΠΥΥ, όπως είπε ο πρόεδρός του: η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, με ανθρωπιά απέναντι στον ασφαλισμένο, και ο εξορθολογισμός του κόστους.
Σήμερα, ο ΕΟΠΥΥ έχει πληρώσει το φάρμακο, εντός της εβδομάδας πληρώνονται κλινικές, εργαστηριακοί γιατροί, φυσικοθεραπευτές και γιατροί, σημείωσε ο κ. Βουδούρης.
Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ μίλησε για καθημερινή μάχη, εν μέσω της οικονομικής ύφεσης, και διευκρίνισε ότι ο οργανισμός συντηρείται κατά 80% από τις εισφορές των ασφαλισμένων, χαρακτηρίζοντας πολύ καλή τη ρύθμιση Κουτρουμάνη για υποβάθμιση ασφαλιστικών κατηγοριών.
Με το 50% του προϋπολογισμού των εξόδων να είναι το φάρμακο, περιορίζεται ασφυκτικά η λειτουργία του οργανισμού, είπε ο κ. Βουδούρης, τονίζοντας ότι θα χρειαστεί χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό – η οποία από 0,6% του ΑΕΠ έγινε 0,4%.
Ο κ. Βουδούρης κάλεσε για ένα νέο μέλλον, μέσα από εξοικονόμηση και αλληλεγγύη, υπογραμμίζοντας ότι ο ΕΟΠΥΥ είναι το τελευταίο προπύργιο.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου