Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΝΤΡΟΠΗ: Υποχρέωσαν τον κάθε Έλληνα να δώσει 1800 ευρώ δώρο σε 4 τράπεζες!

 
Χίλια οκτακόσια ευρώ ή περίπου τα διπλάσια αν λάβουμε υπ'όψιν μόνο τον ενεργό πληθυσμό της χώρας (6 εκατ. Έλληνες), χρεώθηκε από χθες ο κάθε Έλληνας πολίτης έναντι των ξένων δανειστών για να δοθούν 18 δισ. ευρώ στις τέσσερις μεγάλες ελληνικές ιδιωτικές τράπεζες. Απλά και μόνο επειδή πραγματικά οι τραπεζίτες κυβερνάνε (και) αυτή την χώρα!
Χθες η Εθνική, η Πειραιώς, η Eurobank και η Alpha Bank έλαβαν το ποσό των 18 δισ. ευρώ από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) που αποτελούν μέρος από το δάνειο των 130 δισ. ευρώ που υποχρεώθηκαν να πάρουν οι Έλληνες πολίτες από την τρόϊκα.

Τα 18 δισ. ευρώ είναι η προκαταβολή των 50 δισ. ευρώ που θέλουν συνολικά οι ελληνικές τράπεζες να πάρουν. Τα κεφάλαια αυτά προορίζονται για την αναπλήρωση των ιδίων κεφαλαίων που "κουρεύτηκαν".

Σε κανέναν άλλο ιδιώτη δεν επιστρέφονται χρήματα από αυτούς που τα έχασαν λόγω "κουρέματος" πέρα από τους τραπεζίτες! 

Η Εθνική έλαβε 7,43 δισ. ευρώ, η Τρ. Πειραιώς 4,7 δισ. ευρώ, η Eurobank 3,97 δισ. ευρώ και η Alpha Bank 1,9 δισ.ευρώ.
Φυσικά οι τραπεζίτες διατηρούν τον πλήρη έλεγχο των τραπεζών. Κανένα αντάλλαγμα δεν δόθηκε από τους τραπεζίτες στο ΤΧΣ καθώς εκκρεμεί η οριστικοποίηση των όρων της ανακεφαλαιοποίησης.
Συγκεκριμένα, θα πρέπει να καθοριστεί η αναλογία κοινών μετοχών - μετατρέψιμων ομολογιών που θα λάβει το ΤΧΣ, αλλά και οι όροι επιστροφής της βοήθειας από τους ιδιώτες μετόχους.

Πότε θα γίνει; Άγνωστο! Πώς δόθηκαν τότε τα 18 διισ. ευρώ; Μα για γίνει αυτό διόρισαν ολόκληρο πρωθυπουργό...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου