Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Συνάντηση της ΟΕΝΓΕ με τον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας

Την Παρασκευή 25 Μαΐου πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ΟΕΝΓΕ με τον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας κ. Κίττα, στην οποία τέθηκαν τα σημαντικότερα και πλέον επείγοντα μέτρα για την άρση μερικών από τις σοβαρότερες εκκρεμότητες, ώστε να αποφευχθεί ενδεχόμενο εφημεριακό «κραχ» εν μέσω θέρους και τουριστικής περιόδου. Επίσης τέθηκαν ζητήματα που αφορούν σε προσλήψεις, ηλεκτρονική συνταγογράφιση, οργανισμούς Νοσοκομείων κλπ.
Συγκεκριμένα:
Α.- Εφημερίες
1) Τονίστηκε ότι οι «τακτικές» εφημερίες Ιανουαρίου έως και Μαΐου 2012 πρέπει άμεσα να αποζημιωθούν κατά το δυνατόν πριν τις εκλογές. Τα ποσά είναι προβλεπόμενα και προϋπολογισθέντα και δεν νοείται καμία καθυστέρηση στην καταβολή τους. Πρέπει λοιπόν να εκδοθούν άμεσα τα σχετικά «επιτροπικά εντάλματα» από το υπουργείο και να αποσταλούν στις κατά τόπους ΥΔΕ για εκταμίευση. Ο υπουργός ανέλαβε να προωθήσει το ζήτημα στις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας και να συνεργαστεί με το υπουργείο Οικονομικών.
2) Προτάθηκε οι «πρόσθετες» εφημερίες των ίδιων μηνών να τακτοποιηθούν άμεσα με εντολή του υπουργού προς τους Διοικητές ΥΠΕ, ώστε μπει τέλος στην καθυστέρηση έγκρισης της αποζημίωσης των δεδουλευμένων πρόσθετων εφημεριών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου και παρελθόντων μηνών.
3) Τέλος τα υπολειπόμενα από τις «τακτικές» εφημερίες προτάθηκε να τακτοποιηθούν με κονδύλιο από τα διαθέσιμα των ΥΠΕ, με διαδικασία παρόμοια με αυτή που ήδη έχει αρχίσει να δρομολογεί η 4η ΥΠΕ Β- Επικουρικοί γιατροί και εποχικό προσωπικό. Τονίστηκε πως πολλά Νοσοκομεία βρίσκονται ήδη σε τροχιά κατάρρευσης από ελλείψεις προσωπικού (ιατρικού και λοιπού). Συμφωνήθηκε να εκδοθεί άμεσα απόφαση εξαίρεσης προσλήψεων επικουρικών γιατρών από την τριμελή Επιτροπή του ΣτΕ και στη συνέχεια οι υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας να προχωρήσουν με ταχύτατους ρυθμούς στην πρόσληψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου