Τρίτη 29 Μαΐου 2012

EOΠΥΥ: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ


Δεκάδες τηλεφωνήματα δέχτηκε το Health Daily

Mεγάλο πρόβλημα έχει προκύψει με τις εξετάσεις των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ σε ιδιωτικά εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα την περίοδο που οι εργαστηριακοί γιατροί είχαν προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις, λόγω
των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς αυτούς. Όπως δήλωσαν στο Health Daily ασφαλισμένοι από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι πραγματοποίησαν αιματολογικές και άλλες προγραμματισμένες ή επείγουσες εξετάσεις και στη συνέχεια προσήλθαν στον ΕΟΠΥΥ για να αποζημιωθούν, έλαβαν την απάντηση ότι θα πρέπει να πληρώσουν τα χρήματα των εξετάσεων από την τσέπη τους.

Το Health Daily επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ΕΟΠΥΥ και με την ΠΟΣΙΠΥ για να ρωτήσει σχετικά με το πρόβλημα που είχε προκύψει. 

Ενημερώθηκε ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν αποζημιώνει τους ασφαλισμένους για παρακλινικές εξετάσεις που εκτελούν σε συμβεβλημένα εργαστήρια του ΕΟΠΥΥ, τα οποία έχουν κάνει αναστολή σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ, όπως προβλέπεται στο Άρθρο 8 (ενιαίος κανονισμός παροχών υγείας). Η απεργία των εργαστηριακών γιατρών θεωρείται στην περίπτωση αυτή αναστολή σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ.

HEALTH DAILY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου