Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΕΝΓΕ: Μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα


Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας και η ΟΕΝΓΕ στην Εισαγγελία Βόλου για παράνομη παρακράτηση αμοιβών και για ηθική αυτουργία για την περίπτωση ειδικών και ειδικευομένων γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου, οι οποίοι συμμετείχαν στην επίσχεση εργασίας του κλάδου στο τέλος του Μαρτίου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Το ‘πε και το ‘κανε ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, ο οποίος στράφηκε στη δικαιοσύνη για να προστατεύσει τα μέλη του Συλλόγου, που αυτή τη φορά είναι οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου οι οποίοι είχαν συμμετάσχει σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τότε τα δεδουλευμένα τους από τις εφημερίες.
Ο Σύλλογος έχοντας στα χέρια του ομόφωνη απόφαση από τη γενική συνέλευση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών και με την στήριξη της Ομοσπονδίας (ΟΕΝΓΕ) προχώρησε στην συλλογή όλων των απαραίτητων στοιχείων τα οποία επέδωσε στους νομικούς του συμβούλους κι από κει την Παρασκευή το πρωί ο φάκελος κατατέθηκε στην Εισαγγελία Βόλου.
Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Ματθαίος Δραμητινός μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ «η μηνυτήρια αναφορά έχει κατατεθεί κατά παντός υπευθύνου και για το σκέλος της ηθικής αυτουργίας, γιατί κρατήθηκε από το μισθό των γιατρών χρηματικό ποσό που αντιστοιχούσε στις ημέρες της επίσχεσης εργασίας. Δεν θέλουμε να ποινικοποιήσουμε το ΕΣΥ, θέλουμε όμως να γίνεται σωστά η δουλειά που πρέπει».
Στον κατατεθειμένο φάκελο υπάρχουν γνωμοδοτήσεις και αποφάσεις δικαστηρίων για παράδειγμα για παρόμοια υπόθεση γιατρών στην Κρήτη, σύμφωνα με τις οποίες η επίσχεση εργασίας είναι ένας τρόπος κινητοποίησης των γιατρών.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας αναμένει την κλήση του Εισαγγελέα για το ζήτημα, ενώ ο κ. Δραμητινός σημειώνει πως υπάρχει προσανατολισμός και για να κινηθούν για αστική ευθύνη για κάθε γιατρό.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως σε κάθε γιατρό του Νοσοκομείου Βόλου που συμμετείχε στην επίσχεση εργασίας έχουν παρακρατηθεί από το μισθό του έως και 400 ευρώ.

ΠΗΓΗ: Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου