Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Κ.Λουράντος στο iatropedia: «πληρώνουν ταξίδια και όχι τους φαρμακοποιούς»!Σε σοβαρές καταγγελίες σχετικά με το που καταλήγουν τα χρήματα των Ταμείων και δε φθάνουν τελικά στους φαρμακοποιούς κάνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος, ο οποίος αναμένεται σήμερα να εισηγηθεί στην γενική συνέλευση του κλάδου, την επ’ αόριστον συνέχιση των κινητοποιήσεων!


Με χρήματα από την τσέπη τους και χωρίς συνταγές φαίνεται ότι θα συνεχίσουν να αγοράζουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ τα φάρμακά τους τουλάχιστον στην Αθήνα καθώς ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής προτίθεται να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις του έως ότου αποπληρωθούν όλα τα χρέη όχι μόνο του ΕΟΠΥΥ αλλά και τα παλαιότερα των άλλων Ταμείων. 

«Η πρότασή μου είναι συνέχιση επ’ αόριστον και μέχρις εσχάτων! Τελεία και παύλα. Θα μας πληρώσουν αυτά που μας χρωστάνε και των προηγούμενων χρόνων.  Διότι έρχονται φόροι, έρχονται όλα. Και αν δεν μας τα δώσουν θα προχωρήσουμε σε στάση πληρωμών  στους φόρους ενώ θα κινηθούμε και  νομικά εναντίον τους. Θα φθάσουμε και στα δικαστήρια της Ε.Ε.» λέει χαρακτηριστικά στο iatropedia ο πρόεδρος των φαρμακοποιών της Αττικής.  

Όσο για το που πηγαίνουν τα χρήματα που είναι να δοθούν στους φαρμακοποιούς; Ο Κώστας Λουράντος δηλώνει: «έχω σαφείς αποδείξεις ότι με τα χρήματά μας πληρώνουν άλλους κλάδους και όχι μόνο αυτό.
Για παράδειγμα ο ΟΓΑ παίρνει τα χρήματα που είναι να δώσει στους φαρμακοποιούς και πληρώνει ταξίδια, εκδηλώσεις και άλλα ανάλογα έξοδα αλλά και συντάξεις. Δε θα γλιτώσουν από εμάς» καταλήγει ο πρόεδρος του ΦΣΑ! 

Οι φαρμακοποιοί της Αττικής πραγματοποιούν το απόγευμα Γενική Συνέλευση όπου και θα τεθούν οι προτάσεις για συνέχιση των κινητοποιήσεών τους που περιλαμβάνουν τη μη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.


----------------------------------------------------------------------

Αλλα 120 εκατ. ευρώ αναμένεται να δοθούν σήμερα στους φαρμακοποιούς 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου