Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Παραγράφονται οι οφειλές προς τους γιατρούς;


Παραγράφονται οι οφειλές προς τους γιατρούς;

Δικαστική διεκδίκηση των παλαιών οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων πριν την συγχώνευσή τους με τον ΕΟΠΥΥ, αποφάσισαν οι ιδιώτες γιατροί. Πρόκειται για τα χρέη του 2010 και του 2011 και για τα οποία γίνεται πλέον λόγος ανοικτά ότι υπάρχει κίνδυνος παραγραφής. Ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών- ΕΟΠΥΥ, Γιώργος Ελευθερίου τονίζει πως "μετά τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί σχετικά με το ενδεχόμενο παραγραφής των παλαιών οφειλών του ΕΟΠΥΥ εντός διετίας, η ΕΝ.Ι. – ΕΟΠΥΥ αποφάσισε όπως προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αναζητηθεί νομικό γραφείο το οποίο θα αναλάβει συλλογικά να διεκπεραιώσει όλες εκείνες τις νομικές ενέργειες προκειμένου να κατατεθούν δικαστικές αγωγές με σκοπό την αναστολή της παραγραφής και την αποζημίωση ΟΛΩΝ των οφειλομένων.

Επειδή κατά την άποψή μας το ενδεχόμενο παραγραφής ή σοβαρού “κουρέματος” είναι υπαρκτό, καλούμε τους ιατρούς (μέλη μας ή μη) που έχουν λαμβάνει από τα ασφαλιστικά ταμεία για τα έτη 2010 και 2012, να συμπληρώσουν το σχετικό έντυπο εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην ιστοσελίδα της Ένωσης (http://eni-eopyy.gr/action.html).

Η συμμετοχή όσων το δυνατό περισσότερων εκτός του ότι θα ενδυναμώσει τις νομικές ενέργειες, θα εξασφαλίσει συγχρόνως οικονομικότερους όρους για όλους μας.

Είναι αυτονόητο ότι η εκδήλωση ενδιαφέροντος δεν είναι δεσμευτική παρά μόνο μετά την υπογραφή της σχετικής εξουδιοδότησης προς το νομικό γραφείο που θα αναλάβει την υπόθεση.


Β.Κ.
ΥGEIANEWS.GR

1 σχόλιο:

  1. Την ιδια προσπαθεια κανει η ΠΟΣΙΠΥ,ο ΙΣΑ,ο Ι.Σ.Κοζανης.Προτεινω να συντονισθειτε σε πανελληνια κινηση & να μας ενημερωσετε αμεσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή