Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Η κρίση και τα χρωστούμενα δίχασαν τους ιδιώτες γιατρούς



 Η κρίση και τα χρωστούμενα δίχασαν τους ιδιώτες γιατρούς
Την στιγμή που ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών καλεί τους συμβεβλημένους γιατρούς να παραιτηθούν από τον ΕΟΠΥΥ λόγω τεράστιων χρεών, οι ίδιοι οι γιατροί του μεγαλύτερου Ταμείου Υγείας διαφοροποιούνται και αντί παραιτήσεων ζητούν τα χρήματά τους άμεσα.
Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ ως το πανελλήνιο επαγγελματικό σωματείο που εκπροσωπεί τους συνεργαζόμενους με τον ΕΟΠΥΥ ιατρούς καλεί τον ΕΟΠΥΥ να αποπληρώσει άμεσα τις οφειλές του ύψους 570 εκ. ευρώ προς τους ιατρούς  καθώς αντιμετωπίζουν το φάσμα της αναστολής λειτουργίας των ιατρείων τους. Θεωρούν ότι μόνο έτσι θα καταστεί δυνατή η εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού, προκειμένου να επιτελέσει το κοινωνικό του έργο. Αποτελεί πεποίθησή τους ότι θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς με πνεύμα διαλόγου να εξασφαλίσουν την επιτυχία του εγχειρήματος επ’ ωφελεία της Ελληνικής Κοινωνίας και των ιδίων των ιατρών.

"Aναγνωρίζουμε τις σημαντικές δυσκολίες που περνά η Πατρίδας μας και η Ελληνική Κοινωνία, γι’ αυτό τον λόγο εξαντλώντας κάθε δυνατότητα θα συνεχίσουμε να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας μέχρι να διερευνήσουμε κάθε πιθανότητα διαλόγου και εξεύρεσης λύσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε τον “εκφοβισμό” των πολιτών ιδιαίτερα σε προεκλογική περίοδο. Ωστόσο, η πιθανή αναστολή της πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ ίσως καταστεί σύντομα αναγκαία, σε περίπτωση που ο οργανισμός δεν καταφέρει να τιμήσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις, προς τους ιατρούς" αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών Γ. Ελευθερίου.

"Επιθυμούμε παράλληλα να τονίσουμε ότι η υπόθεση της Υγείας του Ελληνικού Πληθυσμού δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως εργαλείο επικοινωνιακού εντυπωσιασμού από κανένα, καθώς πιστεύουμε ότι αόριστα καλέσματα σε μαζικές παραιτήσεις από τον ΕΟΠΥΥ των συναδέλφων, χωρίς να ξεκαθαρίζουν σε ποιες κατηγορίες ιατρών αναφέρονται, με ποιους όρους και κυρίως χωρίς συγκεκριμένη πολιτική πρόταση για την ΠΦΥ, δεν εξυπηρετεί ούτε τους ιατρούς αλλά πολύ περισσότερο δεν εξυπηρετεί τους πολίτες της Πατρίδας μας. Ιδιαίτερη δε εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, τα καλέσματα αυτά προέρχονται από φορείς που έχουν εκδηλώσει στο παρελθόν και το παρόν με λόγια αλλά και πράξεις  την κοινωνική τους ευαισθησία στο επίπεδο της κοινωνικής φροντίδας και του ιατρικού εθελοντισμού.

Κατοπιν ολων αυτων, καλουμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς των ιατρών και της κοινωνίας, να συστρατευθουμε ωστε μαζι, ενωμενοι σε ενα αραγες Μετωπο να διασφαλισουμε μια πραγματικα βιωσιμη και λειτουργικη ΠΦΥ στα πλαισια του ΕΟΠΥΥ των 9,5 εκατομμυριων ασφαλισμενων" καταλήγουν οι γιατροί σε ανακοίνωσή τους.

YGEIANEWS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου