Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ: ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ


Τι δήλωσε στο Health Daily ο πρόεδρος της ΠΕΙΚ

Ένα βήμα πριν την αναστολή λειτουργίας τους βρίσκονται οι ιδιωτικές κλινικές, καθώς έληξε για άλλη μια φορά η νέα προθεσμία την οποία είχε θέσει ο ΕΟΠΥΥ για την αποπληρωμή μέρους των οφειλών του προς τις κλινικές, που συνολικά ανέρχονται μέχρι σήμερα σε 58 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι μόλις πριν από ένα μήνα σε συναντήσεις των εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ) με το υπουργείο και τον ΕΟΠΥΥ είχε δοθεί η διαβεβαίωση ότι τα χρήματα είχαν προϋπολογιστεί, όμως παρεμβλήθηκε η υπόθεση με τους φαρμακοποιούς και τα χρήματα δεν επαρκούσαν για την κάλυψη και των δύο κλάδων.

Το Health Daily επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΠΕΙΚ, Γρηγόρη Σαραφιανό, ο οποίος δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Έχουμε εξαντλήσει τις δυνατότητές μας και δεν έχουμε άλλη λύση από την αναστολή λειτουργίας. Ως τελευταία προσπάθεια εξεύρεσης λύσης, ζητούμε να καταβληθούν 40 εκατ. ευρώ έως την Πέμπτη.
 
Σε αντίθετη περίπτωση είμαστε έτοιμη για οργάνωση κινητοποιήσεων. Επίσης, αποστέλλουμε εξώδικα στον Οίκο Ναύτου και στο ΤΕΑΥΤΕΚΩ».

Σημειώνεται ότι ασχέτως με την έκβαση του θέματος που αναμένεται την Πέμπτη,
κάποιες κλινικές προχωρούν μεμονωμένα σε αναστολή εργασιών.

Ήδη η κλινική Euromedica στη Λάρισα έβαλε «λουκέτο», λόγω αδυναμίας συνέχισης λειτουργίας. Με δεδομένο ότι τα ταμειακά διαθέσιμα του ΕΟΠΥΥ είναι
σύμφωνα με πληροφορίες μηδενικά, θεωρείται μάλλον απίθανο να μπορέσει ο ΕΟΠΥΥ να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του προς τις ιδιωτικές κλινικές.

HEALTH DAILY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου