Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Τι απαντούν οι "νηστικοί" γιατροί στο Νομικό Σύμβουλο για τις επισχέσεις;


Τι απαντούν οι "νηστικοί" γιατροί στο Νομικό Σύμβουλο για τις επισχέσεις;
Αδιάβαστο...και εκτός πραγματικότητας χαρακτηρίζουν τον Νομικό Σύμβουλο της 2ης ΥΠΕ οι ειδικευόμενοι γιατροί καθώς αγνοεί την πρόσφατη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για το τι ισχύει με τις επισχέσεις εργασίας. Επιπλέον, διαμηνύουν πως εάν δεν τους καταβληθούν στο ακέραιο οι εφημερίες τότε οι επισχέσεις εργασίας θα πάρουν μαζικό χαρακτήρα.   

Οι ειδικευόμενοι γιατροί ζητούν την άμεση παραίτηση του κ. Σημαντήρη  και σημειώνουν πως " ενώ οι γιατροί του ΕΣΥ βρίσκονται οικονομικά εξαθλιωμένοι, με το Δημόσιο να είναι υπερήμερο απέναντί τους για δεδουλευμένα πολλών μηνών, η επίσημη άποψη του Νομικού Προΐστάμενου της 2ης ΥΠΕ, σε πλήρη εναρμόνιση με τις προ μηνών θέσεις του πρ.Διοικητή της 1ης ΥΠΕ, κου Μουσιώνη, είναι ότι οι κινητοποιήσεις των χιλιάδων Ιατρών, σε πλέον των 50 νοσοκομείων της χώρας, που βρίσκονται ή βρίσκονταν σε επίσχεση εργασίας, αποτελούν παράνομη πράξη.

Βέβαια, αντίθετη ακριβώς άποψη εκφράζει η Συνεδρίαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους με Αρ.Πρ.38/1.2.2011, που παράλληλα γνωμοδοτεί ομοφώνως ότι οι Ιατροί που πραγματοποίησαν επίσχεση εργασίας οφείλουν να αποζημιωθούν όχι μόνο για το μισθό τους, αλλά και υπερωριακά για τις αντίστοιχες εφημερίες κατά την διάρκεια της επίσχεσης. Ταυτόσημη γνωμοδότηση είχαν όλες οι Προϊστάμενες Αρχές των Επιθεωρητών Εργασίας, σε αντίστοιχες καταγγελίες των Ιατρών απέναντι στην υπερημερία των εργοδοτών τους".

Οι γιατροί του Ευαγγελισμού ζητούν για λόγους ευθυξίας, άμεσα να υποβάλει την παραίτησή του, ενώ σε αντίθετη περίπτωση συμβουλεύουν την κα Διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ να προβεί στην απομάκρυνση από την θέση ευθύνης του τον Προϊστάμενο της Νομικής της Υπηρεσίας.

"Η απάντηση των απλήρωτων και «νηστικών» Ειδικευόμενων Ιατρών του ΓΝΑ «Ευαγγελισμός» θα λάβει την μορφή επίσχεσης εργασίας, με Πανελλαδικό συντονισμό με τους Ειδικευόμενους και Ειδικευμένους Ιατρούς του λοιπών μονάδων του ΕΣΥ, αν μέχρι τις 10 Ιουνίου 2012 δεν έχουν καταβληθεί εξ’ολοκλήρου, έντοκα, και για όλες τις εφημερίες που μας αναλογούσαν κατά την προηγούμενη επίσχεση εργασίας, οι παρανόμως χρωστούμενες αποζημιώσεις".

Βάσω Καλυβιώτη 

YGEIANEWS.GR

1 σχόλιο:

  1. Έχει κάποιος διαθέσιμη την απόφαση αυτή από τη Συνεδρίαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους με Αρ.Πρ.38/1.2.2011 να μου την στείλει με email;

    ΑπάντησηΔιαγραφή