Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Τελεσίγραφο Ιδιωτικών Κλινικών για τα χρέη του ΕΟΠΥΥ


Τελεσίγραφο Ιδιωτικών Κλινικών για τα χρέη του ΕΟΠΥΥ
Το ποσό των 40 εκατομμυρίων ευρώ ζητούν έως την Πέμπτη οι ιδιοκτήτες Ιδιωτικών Κλινικών από τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ για τα νοσήλια του Μαρτίου. Με επιστολή τους την οποία κοινοποίησαν και στον Πρωθυπουργό Π. Πικραμένο κάνουν σαφές πως "θέλουμε να σας επισημάνουμε την καθυστέρηση, για μια ακόμη φορά, της καταβολής της προκαταβολής των νοσηλίων ασφαλισμένων του ταμείου σας μηνός Μαρτίου 2012 που θα έπρεπε να μας είχε καταβληθεί, σύμφωνα με την δέσμευση του Γεν. Γραμματέα κου Δημόπουλου, κατά τις κινητοποιήσεις του κλάδου στις αρχές Απριλίου, στις 7 Μαΐου και σύμφωνα με πρόσφατη προσωπική δέσμευση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να μας καταβληθούν την ερχόμενη Πέμπτη 31 Μαΐου 2012, ύψους περίπου 40 εκατ.ευρω.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ταμειακά διαθέσιμα του ΕΟΠΥΥ είναι μηδενικά με συνέπεια την αδυναμία καταβολής στο τέλος του μήνα και των νοσηλίων Απριλίου 2012 στις 7 Ιουνίου (περίπου 35-40 εκατ. Ευρώ)

Ταυτόχρονα, τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων μέχρι τις 31-10-2011, ύψους 600 εκατ. Ευρώ, για το οποίο υπήρχε δέσμευση του πρώην Υπουργού Οικονομικών και Δελτίο Τύπου του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ για καταβολή έως 31 Μαρτίου δεν κατεβλήθησαν ποτέ, ούτε υπάρχει ελπίδα άμεσης καταβολής και τα νέα χρέη που έχουν προκύψει από τα νέο εισερχόμενα στον ΕΟΠΥΥ ταμεία του Οίκου Ναυτου, ύψους 20 εκατομ.ευρω περίπου και ΤΕΑΥΤΕΚΩ, ύψους 50 εκατ. Ευρώ, μας έχουν φέρει στα πρόθυρα της πτώχευσης και της αναστολής λειτουργίας μας, σε αδυναμία καταβολής μισθών σε 16.000 εργαζόμενους και συνεργάτες Ιατρούς, αδυναμία εξόφλησης προμηθευτών και παύση καταβολής εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία, τις οποίες θα κληθούμε να καταβάλουμε με προσαυξήσεις, ενώ το ΙΚΑ οφείλει σε όλους μας νοσήλια από το 2008."

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών Γρηγόρης Σαραφιανός ο κλάδος βρίσκεται σε εγρήγορση και σε οργάνωση κινητοποιήσεων. Αυτό το οποίο αναμένουν είναι η ρύθμιση του χρέους 2008-2011 και την άμεση καταβολή των χρεών του Οίκου Ναυτου και ΤΕΑΥΤΕΚΩ από το διάδοχο ταμείο του ΕΟΠΥΥ. Αλλιως θα στραφούν δικαστικά προς τα δυο αυτά ταμεία και τις Διοικήσεις των τις επόμενες ημέρες.

Βάσω Καλυβιώτη
ΥGEIANEWS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου