Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ


ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Ο.Π.Υ.Υ (ΕΝ.Ι – Ε.Ο.Π.Υ.Υ)

Κηφισίας 18, 11526, Αθήνα

Τηλ. – Fax: 2107785805
www.eni-eopyy.net , www.eni-eopyy.gr, email: eni.eopyy@gmail.com

Πρός τους Ιατρούς και τα ΜΜΕ

Αθήνα 27/05/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Η ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ καλεί τον ΕΟΠΥΥ να αποπληρώσει άμεσα τα δεδουλευμένα 3 ετών των ιατρών και τους ιατρούς να επιτελέσουν το κοινωνικό τους ρόλο και να στηρίξουν τις δύσκολες αυτές ώρες την βαλλόμενη Ελληνική Κοινωνία.

Με αφορμή πρόσφατα δελτία τύπου και δημοσιεύματα που αναφέρονται σε κάλεσμα προς τους ιατρούς να παραιτηθούν από τον ΕΟΠΥΥ έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ ως το πανελλήνιο επαγγελματικό σωματείο που εκπροσωπεί τους συνεργαζόμενους με τον ΕΟΠΥΥ ιατρούς καλεί τον ΕΟΠΥΥ να αποπληρώσει άμεσα τις οφειλές του ύψους 570 εκ. ευρώ προς τους ιατρούς καθώς αντιμετωπίζουν το φάσμα της αναστολής λειτουργίας των ιατρείων τους. Θεωρούμε ότι μόνο έτσι θα καταστεί δυνατή η εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού, προκειμένου να επιτελέσει το κοινωνικό του έργο. Αποτελεί πεποίθησή μας ότι θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς με πνεύμα διαλόγου να εξασφαλίσουμε την επιτυχία του εγχειρήματος επ’ ωφελεία της Ελληνικής Κοινωνίας και των ιδίων των ιατρών.

Aναγνωρίζουμε τις σημαντικές δυσκολίες που περνά η Πατρίδας μας και η Ελληνική Κοινωνία, γι’ αυτό τον λόγο εξαντλώντας κάθε δυνατότητα θα συνεχίσουμε να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας μέχρι να διερευνήσουμε κάθε πιθανότητα διαλόγου και εξεύρεσης λύσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε τον “εκφοβισμό” των πολιτών ιδιαίτερα σε προεκλογική περίοδο. Ωστόσο, η πιθανή αναστολή της πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ ίσως καταστεί σύντομα αναγκαία, σε περίπτωση που ο οργανισμός δεν καταφέρει να τιμήσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις, προς τους ιατρούς.

Επιθυμούμε παράλληλα να τονίσουμε ότι η υπόθεση της Υγείας του Ελληνικού Πληθυσμού δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως εργαλείο επικοινωνιακού εντυπωσιασμού από κανένα, καθώς πιστεύουμε ότι αόριστα καλέσματα σε μαζικές παραιτήσεις από τον ΕΟΠΥΥ των συναδέλφων, χωρίς να ξεκαθαρίζουν σε ποιες κατηγορίες ιατρών αναφέρονται, με ποιους όρους και κυρίως χωρίς συγκεκριμένη πολιτική πρόταση για την ΠΦΥ, δεν εξυπηρετεί ούτε τους ιατρούς αλλά πολύ περισσότερο δεν εξυπηρετεί τους πολίτες της Πατρίδας μας. Ιδιαίτερη δε εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, τα καλέσματα αυτά προέρχονται από φορείς που έχουν εκδηλώσει στο παρελθόν και το παρόν με λόγια αλλά και πράξεις την κοινωνική τους ευαισθησία στο επίπεδο της κοινωνικής φροντίδας και του ιατρικού εθελοντισμού.

Κατοπιν ολων αυτων, καλουμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς των ιατρών και της κοινωνίας, να συστρατευθουμε ωστε μαζι, ενωμενοι σε ενα αραγες Μετωπο να διασφαλισουμε μια πραγματικα βιωσιμη και λειτουργικη ΠΦΥ στα πλαισια του ΕΟΠΥΥ των 9,5 εκατομμυριων ασφαλισμενων.


Για την ΠΔ της ΕΝ.Ι – Ε.Ο.Π.Υ.Υ

Ο Πρόεδρος                     Ο Γεν. Γραμματέας


Γ. Ελευθερίου                   Εμμ. Πολυζόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου