Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

Αθήνα, 24-5-2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την δέσμευση των πολιτικών αρχηγών για τη βιωσιμότητα του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ζήτησε ο πρόεδρος του Ι.Σ.Α. Γ.Πατούλης, στο πλαίσιο ανοικτού διαλόγου του Π.Φ.Σ. με εκπροσώπους των κομμάτων
Την δέσμευση των  αρχηγών  των πολιτικών κομμάτων για την  εξασφάλιση των κονδυλίων που απαιτούνται για την λειτουργία του ΕΟΠΥΥ και την χρηματοδότηση  των γιατρών ,των φαρμακοποιών και των άλλων υπηρεσιών υγείας  ,ζήτησε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, από τους εκπροσώπους των κομμάτων, προσκεκλημένος  στον ανοικτό διάλογο,  που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, με τους εκπροσώπους των κομμάτων.
Ο κ. Πατούλης  τόνισε ότι για να λειτουργήσει η Πρωτοβάθμιας Φροντίδα Υγείας  ,θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι  η χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ αποτελεί ανελαστική δαπάνη του κράτους και  οι πολιτικοί αρχηγοί θα πρέπει να τοποθετηθούν  σ ένα κοινό κεντρικό σχεδιασμό: τη σταθερή ροή χρήματος για τη συνέχιση της λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ  ώστε να αποφευχθεί η κατάρρευσή του που θα σηματοδοτήσει και την κατάρρευση της Δημόσιας υγείας στη χώρα μας.
Συμπαραστεκόμαστε στους στενούς μας συνεργάτες τους φαρμακοποιούς και θεωρούμε αδιανόητη εκ μέρους της ελληνικής πολιτείας την άρνηση συμψηφισμού των οφειλών τα φαρμακοποιών προς το Δημόσιο ,με τις οφειλές του Δημοσίου προς τους φαρμακοποιούς, ιδιαίτερα  όταν οι πρώτες είναι πολύ μεγαλύτερες  των δεύτερων.
Είμαστε υπέρ της προσπάθειας των φαρμακοποιών που ταλαιπωρούνται από την δυσπραγία και την αναλγησία της ελληνικής πολιτείας καθώς αντιμετωπίζουμε ως γιατροί τα ίδια προβλήματα.
 Το χρέος των 350 εκατομμυρίων ευρώ, για τα δύο προηγούμενα έτη, προς τους γιατρούς, μεγαλώνει  κάθε μήνα ,καθώς  κλινικοί και εργαστηριακοί γιατροί  υπηρετούν απλήρωτοι –εθελοντές της Δημόσιας υγείας.
Ασθενείς  και   υγειονομικοί,  αποτελούν  τα θύματα, μίας πολιτικής υγείας πρόχειρης, θνησιγενούς αλλά και επικίνδυνης για τη Δημόσια υγεία.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                                                      ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου