Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Ενημέρωση του Δ.Σ. του Ι.Σ.Α. από την Η.ΔΙ.Κ.Α. σχετικά με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση

 
Την αναγκαιότητα της άμεσης επίλυσης των προβλημάτων στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης δημοσιοποίησε επανειλημμένα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Για την ατέλειωτη ταλαιπωρία και την δυσπραγία στο έργο των γιατρών κάλεσε ο Ι.Σ.Α. την ηγεσία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και της Η.ΔΙ.Κ.Α. να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Στην έκκληση του Ι.Σ.Α. ανταποκρίθηκε ο διευθύνον σύμβουλος της Η.ΔΙ.Κ.Α. ο οποίος παρέστη σήμερα 24-5-2012 στο Δ.Σ. του Ι.Σ.Α. προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη του Δ.Σ. για την έκταση του προβλήματος στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση και τον προγραμματισμό της επίλυσής του.

Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. τονίζοντας την έντονη δυσφορία των λειτουργών υγείας και την αδικαιολόγητη ταλαιπωρία των ασφαλισμένων ζήτησε επανειλημμένα την έκδοση σχετικής εγκυκλίου ώστε να χρεώνεται στους γιατρούς νέο ατομικό συνταγολόγιο με την επιστροφή του ήδη συμπληρωμένου, ώσπου να επέλθει αποτελεσματική λύση στην διεκπεραίωση των ηλεκτρονικών συνταγών.

Μέσα από έναν εκτενή διάλογο του Δ.Σ. του Ι.Σ.Α. με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Η.ΔΙ.Κ.Α. κ. Σφυροέρα καταστήθηκε συνειδητή η αναγκαιότητα ύπαρξης και ελέγχου του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ενώ ταυτόχρονα συζητήθηκε το οργανωτικό και λειτουργικό πλαίσιο της ηλεκτρονικής κάρτας υγείας για τον κάθε ασθενή μέσα από την οποία ο θεράπων γιατρός θα έχει πρόσβαση στο ιστορικό, τις εξετάσεις και τη θεραπευτική αγωγή του κάθε ασφαλισμένου. «Πάγια πρόταση του Ι.Σ.Α. ήταν ανέκαθεν η δημιουργία μιας κοινής ηλεκτρονικής κάρτας υγείας στην οποία όλοι οι γιατροί θα μπορούν να παρακολουθούν την πορεία της ασθένειας του ασφαλισμένου. Μια τέτοια ηλεκτρονική βάση δεδομένων δίνει τη δυνατότητα στον θεράποντα ιατρό να έχει την άρτια παρακολούθηση του ασθενή του αλλά και στην ελληνική πολιτεία να ελέγχει τον λειτουργό υγείας στη σωστή ή μη άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος.», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. Γ. Πατούλης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε να ξεκινήσει μια αμφίδρομη συνεργασία μεταξύ του Ι.Σ.Α. και της Η.ΔΙ.Κ.Α. ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία ασφαλισμένων και λειτουργών υγείας και ταυτόχρονα να δομηθεί ένα σύστημα εξορθολογισμού και ηλεκτρονική προστασίας των προσωπικών δεδομένων ασθενών και γιατρών
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                          ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου