Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

ΕΣΥ: 'Σκάει' στα χέρια του κ. Χρήστου Κίττα;

Ορατός είναι ο κίνδυνος κατάρρευσης του ΕΣΥ λίγες μέρες πριν τις εκλογές του Ιουνίου.
Κλινικές κλείνουν ή οδηγούνται σε κλείσιμο, υλικά λείπουν από νοσοκομεία και τμήματα δεν έχουν την αναγκαία στελέχωση.
Με διαφορετική προσέγγιση από τον προκάτοχό του, ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας κ. Χρήστος Κίττας αντιλαμβάνεται το πρόβλημα και προσπαθεί να αναστείλει το μοιραίο στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Σε συνάντηση που είχε την Παρασκευή με την Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), δέχτηκε να εκδοθεί άμεσα απόφαση εξαίρεσης προσλήψεων επικουρικών γιατρών από την τριμελή Επιτροπή του ΣτΕ και στη συνέχεια οι υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας να προχωρήσουν με ταχύτατους ρυθμούς στην πρόσληψη.
'Κραχ'
Οι γιατροί τόνισαν τον κ. Κίττα τον κίνδυνο να προκληθεί εφημεριακό 'κραχ' στα νοσοκομεία, εν μέσω θέρους και τουριστικής περιόδου.
Οι γιατροί ανέφεραν ότι οι 'τακτικές' εφημερίες Ιανουαρίου έως και Μαΐου 2012 πρέπει άμεσα να αποζημιωθούν κατά το δυνατόν πριν τις εκλογές.
Τα ποσά είναι προβλεπόμενα και προϋπολογισθέντα και δεν νοείται καμία καθυστέρηση στην καταβολή τους. Πρέπει λοιπόν να εκδοθούν άμεσα τα σχετικά 'επιτροπικά εντάλματα' από το υπουργείο και να δρομολογηθεί η εκταμίευση.
Ο υπουργός ανέλαβε να προωθήσει το ζήτημα στις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας και να συνεργαστεί με το υπουργείο Οικονομικών.
Οι γιατροί πρότειναν, επίσης, οι πρόσθετες εφημερίες των ίδιων μηνών να τακτοποιηθούν άμεσα με εντολή του υπουργού προς τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ), ώστε μπει τέλος στην καθυστέρηση έγκρισης της αποζημίωσης των δεδουλευμένων πρόσθετων εφημεριών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου και παρελθόντων μηνών.

IATRONET

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου