Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Άνω κάτω οι Γενικοί Γιατροί! Αλλεπάλληλες παραιτήσεις από το συνδικαλιστικό όργανο του κλάδου

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Άνω κάτω είναι οι Γενικοί Γιατροί καθώς τα τελευταία δυο 24ωρα κατεγράφησαν αλλεπάλληλες παραιτήσεις των βασικών στελεχών της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής/ Οικογενειακής Ιατρικής (ΕΛΕΓΕΙΑ).

Έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι η εσωτερική σύγκρουση στην επιστημονική εταιρεία επήλθε εξαιτίας των παρεμβάσεων που γίνονταν στην πολιτική της ΕΛΕΓΕΙΑ από την πρώην Διοικηση της Εταιρείας, γεγονός που οδήγησε και το Προεδρείο στην παραίτηση.

Τα γεγονότα

Ειδικότερα πριν από δύο ημέρες έδωσε την παραίτησή της στο ΔΣ της ΕΛΕΓΕΙΑ η Αντιπρόεδρος Α’ του οργάνου Ειρήνη Χατζοπούλου. Έγκυρες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της με την πολιτική που ακολουθούσε το τελευταίο διάστημα το όργανο των Γενικών Γιατρών, ειδικά σε ότι αφορά στην προώθηση της ειδικότητας αλλά και την επίλυση των προβλημάτων των οικογενειακών γιατρών. Η κ.Χατζοπούλου ανέλαβε πρόσφατα και υποδιοικήτρια της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας-Θράκης

Η Ειρήνη Χατζοπούλου

Να σημειωθεί ότι πριν λίγες ημέρες ο υπουργός Υγείας θεσμοθέτησε την πάγια αποζημίωση των οικογενειακών γιατρών που θα συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ. Κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις στον ιατρικό κλάδο. Μάλιστα μετά τις αντιδράσεις ο υπουργός Υγείας προχώρησε σε αλλαγές την τελευταία στιγμή. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Οικογενειακοί γιατροί: Αλλαγές την τελευταία στιγμή για την πάγια αποζημίωση των 2000 ευρώ! Τι άλλαξε»

Ένα 24ωρο μετά την παραίτηση της Αντιπροέδρου Α’ της ΕΛΕΓΕΙΑ, ακολούθησε η παραίτηση του Προέδρου του οργάνου Ανάργυρου Μαριόλη.Ο Ανάργυρος Μαριόλης

Διαβάστε παρακάτω την λιτή επιστολή παραίτησης του στο ΔΣ της ΕΛΕΓΕΙΑ.


Λίγο αργότερα ακολουθήσε ο Β Αντιπρόεδρος Ευάγγελος Φραγκούλης ο οποίος συντάσσεται με τις θέσεις του απερχόμενου πλέον Προέδρου της ΕΛΕΓΕΙΑ Ανάργυρου Μαριόλη.Ο Ευάγγελος Φραγκούλης

Τις επόμενες ώρες αναμένονται ανακοινώσεις από τα παραιτηθέντα μέλη της ΕΛΕΓΕΙΑ των Γενικών Γιατρών, ενώ σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr πρόκειται σύντομα να δημιουργηθεί νέα επιστημονική εταιρεία των Γενικών Γιατρών.
Άγνωστο παραμένει εάν και πως η υπάρχουσα Εταιρεία θα μπορέσει να συνεχίσει τη λειτουργία της δεδομένου ότι αποχώρησαν τα πιο προβεβλημένα μέλη της.

4 σχόλια:

  1. -Τι είναι παιδί μου η βρογχοκήλη;
    -Η κήλη των βρόγχων κ.Καθηγητά!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικα απο τις εξετασεις ληψης ειδικοτητας γεν. ιατρικης .Απιστευτο θρασος να ασκουν ιατρικη ελλιπεστατα εκπαιδευμενοι και να διεκδικουν κι απο πανω .

      Διαγραφή
  2. Προς την ηγεσία ΥΥ-ΕΟΠΥΥ.Με αφορμή την μεσοβέζικη απόφαση που πήρατε με τραγική καθυστέρηση για τους οικ/κους γιατρούς (Παθολόγους-Παιδιάτρους) και μ'αυτά που αποκαλύπτονται για παρεμβάσεις εξωθεσμικών οργανωμένων συμφερόντων που προσπαθούν να χειραγωγήσουν τη ΠΦΥ ανάλογα με τα συμφεροντά τους,έχετε το νου σας ,γιατί φοβάμαι πως θα οδηγηθήτε σε τραγικά αδιέξοδα στο κομμάτι της ΠΦΥ.Το αποτέλεσμα θα είναι ίσως χειρότερο και από τη προσπάθεια των προηγουμένων.Εξ άλλου αυτοί που προσπαθούν να ποδηγετήσουν την ηγεσία του Υ.Υ. είναι η ίδια ιατρική ομάδα που συμβούλευε και τους προηγούμενους.Και τα αποτελέσματα τα γευόμαστε σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελλιπεστατη εκπαιδευση τουριστικης φυσης ,μειωμενο κυρος ,μειωμενη εμπιστοσυνη ασθενων και συναδελφων .Ιδου τα πραγματικα προβληματα του κλαδου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή