Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022

Κορονοϊός: Το 30% των κρουσμάτων αφορά παιδιά - Γύρω στα 100 αυτά που νοσηλεύονται

"Η πανδημία δεν είναι ελεγχόμενη ακόμη. Οι δείκτες είναι ψηλά. To εμβόλιο της NOVAVAX έρχεται μέσα στο μήνα και τον Απρίλιο το εμβόλιο της SANOFI ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα και πρόσθεσε ότι "έχουμε ήδη τα χάπια που ξεκίνησαν να στέλνονται σε σπίτια ασθενών. Εχουν εγκριθεί πάνω από 300 αιτήσεις για αντιικά φάρμακα σημείωσε.
Capital.gr

Περίπου 100 παιδιά νοσηλεύονται

Η κα Παπαευαγγέλου τόνισε ότι το 88% των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία είναι με την μετάλλαξη Omicron και υπογράμμισε επίσης ότι τα ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα είναι περίπου 140.000. Πρόσθεσε ότι το 30% των κρουσμάτων αφορά τα παιδιά, ενώ εννέα στα 10 παιδιά είναι ασυμπτωματικά -όπως τόνισε προσθέτοντας ότι είναι σταθερός ο αριθμός των νοσηλευόμενων παιδιά παιδιών κάτω από την ηλικία των 11 ετών. Σε αυτές τις ηλικίες τα παιδιά που νοσηλεύονται είναι γύρω στα 90 με 100.

Ο εμβολιασμός των εφήβων συμβάλλει σημαντικά στη νοσηρότητα της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας, είπε επίσης, κάνοντας λόγο για σταδιακή σταθεροποίηση στην διάδοση των κρουσμάτων.

Η κα Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε και στη νέα μελέτη Λύτρα -Τσιόδρα σύμφωνα με την οποία ο εμβολιασμός απέτρεψε 20.000 θανάτους στην χώρα μας.

Σε ό,τι αφορά τη χαλάρωση των μέτρων ανέφερε πως ο κόσμος έχει ανάγκη να χαλαρώσει, ωστόσο όλα τα δεδομένα πρέπει να μπουν στη ζυγαριά για να παρθούν οι όποιες αποφάσεις. "Υπάρχει η σκέψη για χαλάρωση των μέτρων, όμως θα χρειαστεί χρόνος για να ωριμάσει η σκέψη. Τις επόμενες εβδομάδες οι σκληροί δείκτες θα πέσουν αλλά η διασπορά είναι ακόμα πολύ μεγάλη και η όποια χαλάρωση όταν αποφασισθεί θα αφορά αρχικά τους εμβολιασμένους σημείωσε.

Από την πλευρά του ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, τόνισε ότι η προτεραιότητα να χαλαρώσουν τα μέτρα αφορά μόνο για τους εμβολιασμένους, να μη χρειάζεται να επιδεικνύουν πιστοποιητικό ενδεχομένως, αλλά θα τα δουν όλα αυτά προσεχώς.

"Το πιο πιθανό είναι η αποκλιμάκωση στο ΕΣΥ να γίνει τις επόμενες εβδομάδες" ανέφερε ο Γκίκας Μαγιορκίνης και τόνισε με έμφαση ότι καμία παραλλαγή του ιού δεν είναι αθώα για τους ηλικιωμένους.

"Πάνω από το 70% των θανάτων αφορά ανεμβολίαστους συμπολίτες μας άνω των 70 ετών", είπε και πρόσθεσε ότι "δυστυχώς για αρκετό καιρό, δεν προβλέπεται η μείωση της θνητότητας, όχι μόνο σε εμάς, αλλά και σε άλλες χώρες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου