Τρίτη 23 Μαΐου 2023

Παρασκήνια/Εκλογές 2023: Άρχισαν τα σενάρια για τον επόμενο υπουργό Υγείας μετά τη νίκη της ΝΔ

Health Report 

Ποιος θα αναλάβει υπουργός Υγείας μετά τις εκλογές το βασικό ερώτημα μετά το 40,78% της ΝΔ

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Δεδομένο θεωρείται πλέον ότι η ΝΔ θα σχηματίσει κυβέρνηση μετά τις δεύτερες εκλογές, γι αυτό και άρχισαν τα σενάρια για το ποιος θα είναι ο επόμενος υπουργός Υγείας.

Ήδη πάντως φαίνεται να έχει κλείσει το πρόσωπο που θα αναλάβει θέση υπηρεσιακού υπουργού Υγείας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr πιθανό είναι να πρόκειται για γυναίκα που θα προέρχεται από το χώρο της Υγείας με ισχυρή παρουσία στην πανδημία. Διαβάστε ΕΔΩ τι έγραψε το HealthReport.gr σε σχετικό παρασκήνιο: «Γυναίκα η υπηρεσιακή υπουργός Υγείας;»

Ούτως ή άλλως όμως το διάστημα παραμονής στο υπουργείο Υγείας θα είναι μικρό, αφού οι δεύτερες εκλογές αναμένεται να γίνουν νωρίτερα στις 25 Ιουνίου όπως όλα δείχνουν.

Και λόγω του εξαιρετικά υψηλού ποσοστού που πήρε η ΝΔ, ήδη πολλοί άρχισαν να προβλέπουν τον επόμενο υπουργό Υγείας που θα γίνει ο νέος ένοικος της οδού Αριστοτέλους.

Πολλοί στοιχηματίζουν ακόμη και στον Κυριάκο Πιερρακάκη λόγω και των μεγάλων ψηφιακών αλλαγών που αναμένεται να γίνουν στον τομέα της Υγείας. Βέβαια οι υπόλοιπες ψηφιακές αλλαγές στη χώρα είναι ακόμη σε εξέλιξη, γι αυτό θεωρείται επίσης πιθανό να επιστρέψει στη θέση του στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Το μόνο βέβαιον είναι πάντως ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει θέσει σε εξαιρετικά υψηλή προτεραιότητα τον τομέα της Υγείας, ο οποίος με βάση τα σχέδια της ΝΔ, θα αλλάξει πλήρως τα επόμενα 4 χρόνια.

Τώρα εάν θα εισαχθεί το στοιχείο της αξιοκρατίας, παραμένει μάλλον κάτι αμφίβολο…

Πάντως τα ονόματα της Ειρήνης Αγαπηδάκη και του Μάριου Θεμιστοκλέους, συνεχίζουν να έχουν υψηλές πιθανότητες για υπουργοποίηση μετά τις δεύτερες κάλπες, στην οδό Αριστοτέλους…

4 σχόλια:

  1. ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ REBATE -CLAW BACK ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν εχει τεθει προτεραιοτητα ,ειναι σιγουρο ποιος δεν θα παραμεινει υπυγ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΘΑ ΛΗΞΕΙ ΤΟ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟ REBATE K. CLAWBACK ??? Ηηη θα κλεισουμε ολα τα εργαστήρια;;;ΑΝ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ , ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΑΝΕ…. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΕΝ ΓΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΑΓΡΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΥΠΟΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ;;;; Οποιος δεν διεκδικεί το δίκαιο του ,πωωως λεγεται??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ν αδούμε ποιός θα είναι ο τυχερός. Γιατί μόνο τυχερός είναι αυτόσ που θα πάρει το Υπουργείο. Σίγουρη εκλογή σε πολύ καλή σειρά στις επόμενες εκλογές όπωσ ο κύριος Θανασάκης. Οι γιατροί και οι ασθενείς ποτέ δεν ξεχνούν τα καλά που κάνει ένας Υπουργός Υγείας της ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή