Σάββατο 6 Μαΐου 2023

Βολές Ξανθού-Αυγέρη σε Γκάγκα για προκήρυξη θέσεων συντονιστών διευθυντών στο ΕΣΥ

Συντάκτης: Virus

Την αντίδραση του τομεάρχη Υγείας και της αναπληρώτριας τομεάρχη Υγείας ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας για προκήρυξη 126 θέσεων Γιατρών- Συντονιστών Διευθυντών ΕΣΥ σε νοσοκομεία όλης της χώρας. Οι κ.κ Ξανθός και Αυγέρη κατακρίνουν την χρονική στιγμή που επιλέχθηκε η προκήρυξη.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι είναι άστοχη η απόφαση «σε χρόνο που απαγορεύονται ρητά οι προσλήψεις και οι υπηρεσιακές μεταβολές στο Δημόσιο» κι ενώ έχουν «παγώσει» τα πάντα στο Κράτος. Επί του θέματος τονίζουν ότι η απόφαση αυτή φαίνεται ειρωνική όταν «το ΕΣΥ είναι υπό διάλυση και το κύμα παραίτησης γιατρών έχει διογκωθεί». Μάλιστα, αποδίδουν στην κ. Γκάγκα όχι πρόθεση «να καλύψει επείγουσες ανάγκες της δημόσιας περίθαλψης αλλά να προβεί σε πελατειακού χαρακτήρα διευθετήσεις ημετέρων».

Ειδικότερα, από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρείται η απόφαση «απαράδεκτη και νομικά έωλη». Αντίθετα, θεωρείται ότι λύση θα φέρει για το ΕΣΥ μια «γενναία αναβάθμιση των συνθηκών εργασίας, αμοιβής, εκπαίδευσης και επιστημονικής εξέλιξης και όχι μικροκομματικά «μαγειρέματα» για τις διευθυντικές θέσεις». Από τον ΣΥΡΙΖΑ προβάλεται το αίτημα ακύρωσης της προκήρυξης «το στοίχημα είναι η αλλαγή πορείας στα υγειονομικά πράγματα και η αντιστροφή του κλίματος πλήρους αποδιοργάνωσης των δημόσιων δομών υγείας».

Από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζεται η εν λόγω διαχείριση «χρεωκοπημένο μοντέλο της ευνοιοκρατίας και του ρουσφετιού» με βολές προς την κυβέρνηση και καταγγέλλοντας «την απαξίωση, την αναξιοπρέπεια και την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας». Στην ισχυροποίηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας θα συμβάλλει κατά τον ΣΥΡΙΖΑ μια προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας «που θα «επουλώσει τις πληγές» του ΕΣΥ και του Κράτους Δικαίου στη χώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου