Σάββατο 13 Μαΐου 2023

Σάρωσε στις πρυτανικές εκλογές του ΕΚΠΑ ο καθηγητής Καρδιολογίας Γεράσιμος Σιάσος

Ο Γεράσιμος Σιάσος μετά τις πρυτανικές εκλογές του ΕΚΠΑ θεωρείται ο επόμενος πρύτανης στο πανεπιστήμιο Αθηνών
HR
Σάρωσε ο καθηγητής Γεράσιμος Σιάσος στις πρυτανικές εκλογές του ΕΚΠΑ. Έτσι θεωρείται το απόλυτο φαβορί για να καταλάβει τη θέση του Πρύτανη στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών διαδέχοντας τον καθηγητή Θάνο Δημόπουλο.

Σε μήνυμά του ο Γεράσιμος Σιάσος Καθηγητής Καρδιολογίας και Πρόεδρος Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ προς τους συναδέλφους του αφού τους ευχαρίστησε από καρδιάς για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη τους δήλωσε:

Είναι μεγάλη τιμή στο πρόσωπο μου η πρώτη θέση στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου μας, λαμβάνοντας το 40% των συνολικών ψήφων του ΕΚΠΑ (579 πρώτες ψήφους).

Συγχαίρω τα εκλεγέντα μέλη του Συμβουλίου του Ιδρύματος, Νικόλαο Θωμαΐδη, Αχιλλέα Χαλδαιάκη, Σπύρο Βλαχόπουλο, Δημήτριο Καινούργιο και Αθανασία Σμυρνιώτου, καθώς και όλους τους υποψήφιους που έλαβαν μέρος στη διαδικασία των εκλογών.

Το Πανεπιστήμιό μας θα προχωρήσει στην επόμενη μέρα με ενότητα και προσήλωση στους κοινούς μας στόχους. Στο αύριο του ΕΚΠΑ δεν περισσεύει κανείς.

Τα αποτελέσματα

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα οι ψήφοι αυτών που εκλέγονται στο Συμβούλιο του Ιδρύματος είναι:

Γεράσιμος Σιάσος (579)

Νίκος Θωμαϊδης (179)
Αχιλλέας Χαλδαιάκης (82)
Σπύρος Βλαχόπουλος (50)
Δημήτρης Καινούργιος (20)
και η Αθανασία Σμυρνιώτου

Τα έξι νέα μέλη θα συνεδριάσουν τις επόμενες ημέρες προκειμένου να εκλέξουν το νέο πρύτανη, όμως, με τη διαφορά του πρώτου από τον δεύτερο να είναι συντριπτική, η καθαρή νίκη του Γ. Σιάσου τον καθιστά βέβαιο επόμενο πρύτανη στο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου