Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

Στο κενό η απόπειρα ΣΥΡΙΖΑ – Εξαδάκτυλου να μετατρέψουν τον ΠΙΣ σε μηχανισμό άσκησης συνδικαλιστικών - πολιτικών διώξεων.

 ΠΑΝΕΛΛΗNΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΑΤΡΩΝ (ΠΑΝ.ΔΗ.Κ.Ι)

Με την απόφαση 1489/15.05.2023 του Υπουργού Υγείας ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ η από 5/4/2023 απόφαση της ετερόκλητης πλειοψηφίας (ΣΥΡΙΖΑ – Εξαδάκτυλου) να ασκήσουν ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ πειθαρχική δίωξη κατά του Αγγειοχειρουργού Γ. Ελευθερίου, μέλους του ΔΣ του ΠΙΣ, για δήθεν παράβαση καθήκοντος κατά την περίοδο 2019 – 2022 που άσκησε τα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα του ΠΙΣ.

Η ετερόκλητη αυτή συμμαχία (ΣΥΡΙΖΑ – Εξαδάκτυλου - Παναγιωτίδη), παρά το γεγονός ότι είχε εκ των προτέρων επισήμως και εγκύρως ενημερωθεί, με πληθώρα νομικών γνωμοδοτήσεων, ότι το ΔΣ του ΠΙΣ, δεν έχει ΟΥΔΕΜΙΑ πειθαρχική αρμοδιότητα έναντι οποιουδήποτε γιατρού (η αρμοδιότητα αυτή προβλέπεται εκ του Νόμου για τα ΔΣ των ιατρικών συλλόγων), προχώρησε εν γνώσει της στην άσκηση παράνομης πειθαρχικής δίωξης με αμιγώς πολιτικά και προσωπικά κίνητρα, για αδίκημα που αυτή εφηύρε. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ που μιλούν για «Δικαιοσύνη».

Ως εκ τούτου όλοι όσοι ψήφισαν (Εξαδάκτυλος, Βαρνάβας, Κουτσόπουλος, Βαβουρανάκης, Παναγιωτίδης, Ψυχογιός, Τζωρτζίνης, Παπανδρούδης, Ψαλτάκος) την παράνομη αυτή απόφαση είναι εκτεθειμένοι ηθικά, νομικά (αστικά & ποινικά) και πολιτικά, ιδιαίτερα ο Πρόεδρος του ΠΙΣ Θ. Εξαδάκτυλος.

Αυτός είναι και ο λόγος που μας επιβάλλει να ζητήσουμε δημόσια την ΑΜΕΣΗ παραίτηση Εξαδάκτυλου. Η ενέργειά του αυτή, να ηγηθεί, αυτής της βαθύτατα αντιδημοκρατικής προσπάθειας, της ηθικής εξόντωσης ενός μέλους του Δ.Σ. του Π.Σ. μέσω μίας παράνομης πειθαρχικής δίωξης, με μόνο λόγο ότι ο ίδιος (Γ. Ελευθερίου) και η συνδικαλιστική παράταξη, με την οποία αυτός εξελέγη (ΠΑΝΔΗΚΙ), είναι απέναντι στην προαναφερόμενη ετερόκλητη συμμαχία.

Η δίωξη αυτή προδήλως εμπεριέχει έντονα στοιχεία πολιτικού και συνδικαλιστικού ρεβανσισμού και έτσι του στερεί, με πασιφανή τρόπο, το αναγκαίο πολιτικό ήθος και κύρος για να ηγείται του ΠΙΣ, τον οποίο για άλλη μία φορά, με ενέργειές του, εκθέτει ανεπανόρθωτα. Οφείλει, αν έχει την ελάχιστη πολιτική ΕΥΘΙΞΙΑ, να υποβάλλει πάραυτα την παραίτησή του.

Η μεγάλη Παράταξη της ΠΑΝΔΗΚΙ, τα μέλη και οι ψηφοφόροι της, στέλνουν το ξεκάθαρο μήνυμα, στην ετερόκλητη και ευκαιριακή συμμαχία, ότι δεν προτίθεται να παρακολουθεί απαθής την προσπάθειά της να μετατρέψει τον ΠΙΣ σε μηχανισμό εξόντωσης των συνδικαλιστικών και πολιτικών της αντιπάλων, με πρακτικές που παραπέμπουν σε απολυταρχικά καθεστώτα και θυμίζουν εποχές,που ο ελληνικός λαός δεν θέλει να θυμάται. Θα είμαστε απέναντί σε κάθε τέτοια απόπειρα. Τους θυμίζουμε ότι ευτυχώς ζούμε σε Δημοκρατία Δυτικού τύπου, όπου το Κράτος Δικαίου ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ.

Επιφυλασσόμενοι παντός νόμιμου δικαιώματος μας, όλοι μαζί ενωμένοι, με καθαρό πολιτικό λόγο και συνδικαλιστική συνέπεια, ετοιμάζουμε με ενότητα, ταπεινότητα αλλά και αποφασιστικότητα την επόμενη ημέρα του ΠΙΣ, μια ημέρα που θα μας οδηγήσει τολμηρά και αποφασιστικά μπροστά.

Δείτε στην Διαύγεια την Υπουργική απόφαση ακύρωσης

ΠΑΝ.ΔΗ.Κ.Ι ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ - ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου