Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

Από την κυβερνητική Υγεία σε ιδιωτικές εταιρείες – Η διέξοδος των στελεχών

Health Report 

Από την κυβερνητική Υγεία σε ιδιωτικές εταιρείες – Η διέξοδος των στελεχών

Πολιτικά στελέχη που κατέχουν θέση στην Υγεία αναζητούν το επαγγελματικό τους αύριο στον ιδιωτικό τομέα

Δήμητρα Ευθυμιάδου HR

Από στελέχη της κυβέρνησης, στελέχη στην ιδιωτική Υγεία και σε ιδιωτικές εταιρείες, φαίνεται πως είναι η διέξοδος για πολλούς που σήμερα κατέχουν υψηλές θέσεις και είναι άγνωστο εάν θα παραμείνουν μετά τις εκλογές.

Φαινόμενο σύνηθες τα τελευταία χρόνια, καθώς όσοι χάνουν την κυβερνητική τους θέση, αναζητούν το επαγγελματικό τους αύριο στον ιδιωτικό τομέα.

Ήδη εδώ και μήνες όπως μεταφέρουν γνώστες στο HealthReport.gr, πολλά στελέχη που σήμερα κατέχουν θέσεις στην Υγεία έπειτα από διορισμό της κυβέρνησης, κάνουν επαφές προκειμένου να εξασφαλίσουν μία υψηλή θέση σε κάποια εταιρεία.

Το ζήτημα βέβαια είναι να μην εργασθούν σε εταιρείες που έχουν συνάφεια με την προηγούμενη τους θέση, οπότε και μπορεί να προκύψει θέμα με συγκρουόμενα συμφέροντα. Φαινόμενο που αποκαλείται και στη Δημόσια Διοίκηση ως το «σύνδρομο της περιστρεφόμενης πόρτας», όπου πολιτικά πρόσωπα μετά τη θητεία τους στην κυβέρνηση, πιάνουν δουλειά σε εταιρείες που λίγο πριν ήλεγχαν.

Να σημειωθεί ότι στο πρόσφατο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει ότι θα προωθούσε νομοθετική ρύθμιση βάση της οποίας δεν θα επιτρεπόταν για κάποια χρόνια, στελέχη από κυβερνητικές θέσεις να προσλαμβάνονται σε εταιρείες με παρόμοιο αντικείμενο. Ωστόσο αυτή η δέσμευση δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

2 σχόλια:

  1. Αν δεν με απατά η μνήμη μου ο κ. Μπερσίμης μόλις σχεδόν εκλέχθηκε επίκουρος καθηγητής (στατιστικής νομίζω) στο ΠΑΠΕΙ διορίστηκε πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ και όταν έληξε η θητεία του διορίστηκε σε διευθυντική θέση στη Βιοιατρική. Επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπαρχουν λογιστικες εταιρειες προθυμες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή