Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

Νέα όρια δαπανών από ΕΟΠΥΥ για νοσηλείες, εξετάσεις και συμπληρώματα ειδικής διατροφής – Τι προβλέπει απόφαση Πλεύρη

Νέα όρια δαπανών από ΕΟΠΥΥ για νοσηλείες, εξετάσεις και συμπληρώματα ειδικής διατροφής – Τι προβλέπει απόφαση Πλεύρη

Ποια είναι τα νέα όρια του ΕΟΠΥΥ για τους ασφαλισμένους. Πόσα θα καλύπτει για νοσηλείες, εξετάσεις και συμπληρώματα ειδικής διατροφής

HR

Τα νέα όρια δαπανών που αφορούν διαγνωστικές εξετάσεις, ιατροτεχνολογικά

προϊόντα και συμπληρώματα ειδικής διατροφής από συμβεβλημένους παρόχους με τον ΕΟΠΥΥ περιλαμβάνει απόφαση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές.

Ο Θάνος Πλεύρης με την απόφασή του ορίζει μέχρι ποιο ποσό θα μπορεί να δαπανήσει ο ΕΟΠΥΥ για να καλύψει τις ανάγκες των ασφαλισμένων του, ενώ εάν υπάρχει υπέρβαση της προϋπολογισθείσας δαπάνης, οι συνεργαζόμενοι πάροχοι θα επιστρέφου το ποσό με τη μορφή του clawback.

Πάντως όπως προκύπτει από τους πίνακες με τα νέα όρια των δαπανών, σε κάποιους κωδικούς τα κονδύλια που θα διαθέσει ο ΕΟΠΥΥ το Β’ εξάμηνο του έτους θα είναι λιγότερα, ενώ σε κάποια άλλα περισσότερα.

Στις περιπτώσεις όπου έχουν εφαρμοσθεί ποιοτικά κριτήρια βάση των οποίων πληρώνονται και οι πάροχοι, σημειώνεται ότι σε περίπτωση που υπάρξει υπέρβαση «θα τροποποιηθούν τα κλειστά όρια στη λήξη του εξαμήνου με μεταφορά πόρων από άλλες κατηγορίες του κλειστού προϋπολογισμού ώστε να καλυφθεί η υπέρβαση χωρίς ή με περιορισμένο clawback».

Δείτε EΔΩ όλη την υπουργική απόφαση

7 σχόλια:

  1. Πλευρη , εισαι ο λογος που θα μαυρισουμε το κομμα σου αυτες τις εκλογες.Αργησες να το καταλαβεις και με δωρακια δεν τσιμπανε οι εργαστηριακοι.ΜΑΥΡΟ ΘΑ ΦΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΤΣΑΚΙΣΑΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αμετανοητοι ως το τελος.ετσι εκαναν κ οι ναζι οταν επεφταν.Η ΑΛΑΖΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.ΟΥΣΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι έγινε κυρ Θανάση μας; Τραβάμε προεκλογικό ζόρι και ξαφνικά καταργούμε το clawback;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απολυτο ΜΑΥΡΙΣΜΑ Κ ΑΥΤΟΙ Κ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ !!!!! Αφου μονο ετσι ΙΣΩΣ παρουν το μηνυμα……

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οταν είχαμε απεργίες που ήσασταν;;;;στα ιατρεία σας κύριοι…οταν είχαμε την συγκέντρωση στο πολεμικό μουσείο που ήσασταν;;;;στα ιατρεία σας κύριοι.Μη μου πείτε ότι δε γνωρίζατε.Γνωρίζατε και γνωρίζετε τι θα επακολουθήσει ανέξαρτητα με το ποιος θα είναι κυβέρνηση.Και ξέρετε γιατί;;;Τι πιο ιδανικό από τις δωρεαν εξετάσεις;;;Οταν οι εργαστηριακοί ιατροί δεν αντιδρούν θα πρέπει να αναλαμβάνουν και την ευθύνη των πράξεων τους!!!!!Υπνο ήθελε η πλειοψηφία του κλάδου μας ;;;;;Γιατί δεν κλειδώνει το σύστημα της συνταγογραφήσης;;;;;;;Όλα τα ιατρεία θα έπρεπε να είναι κλειστά.Πρώτη αντίδραση.Γράφουν ,γράφουν εξετάσεις …Με τη διαφορά ότι για την συνταγογράφηση οι κλινικοί παίρνουν χρήματα.Οι εργαστηριακοί τι παίρνουν;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι εργαστηριακοι σιωπούν κ παιρνουν @@@@ρια….. ΤΟΣΟ ΦΤΥΣΙΜΟ ΤΡΩΜΕ……κ Μυαλο ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ…ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ???

      Διαγραφή
  6. Εχεις δίκιο 12.35 στο πολεμικό μουσειο είμαστε 60-80 απο την επαρχία και καμμια ντουζίνα εντε 20 απο την Αθήνα,Θωμόπουλος Ιωάννης/βιοπαθολόγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή