Σάββατο 27 Μαΐου 2023

Αναστασία Κοτανίδου: Θα μου χρειαστεί η τύχη που μού ευχήθηκε ο Θάνος Πλεύρης - Ένας μήνας είναι, θα περάσει...

Τι αναφέρθηκε για την εμπειρία από την πανδημία και το έργο που έχειο συντελεστεί σε νοσοκομεία και τις υγειονομικές δομές.

Διευθυντής Σύνταξης

Αγχωμένη εμφανίστηκε η καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου, παραλαμβάνοντας σήμερα το χαρτοφυλάκιο της Υγείας από τον Θάνο Πλεύρη, ο οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία.

"Η τύχη που μού ευχήθηκε ο κ. Πλεύρης μάλλον θα μού χρειαστεί. Ένας μήνας είναι θα περάσει", είπε χαρακτηριστικά η υπηρεσιακή υπουργός.

"Ελπίζω να μη συμβεί κάτι έκτακτο, διότι - να είναι σίγουροι - θα καλέσω τον υπουργό, την αναπληρώτρια και την υφυπουργό να βοηθήσουν", ανέφερε.

Υποδεχόμενος την κ. Κοτανίδου, ο Θάνος Πλεύρης ανέφερε πως ήταν η πρώτη κυβερνητική θητεία για τον ίδιο, σε μία δύσκολη περίοδο, αυτή της πανδημίας και συγκεκριμένα όταν άνοιγε η κοινωνία. Έκανε λόγο για "τρομακτική εμπειρία" και τόνισε πως ο υπουργός Υγείας δεν πρέπει να είναι ποτέ ικανοποιημένος.

Αναφερόμενος στο έργο του, εστίασε στους εμβολιασμούς, στον προσωπικό γιατρό, τις αλλαγές στα νοσοκομεία μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, την κατ΄οίκον νοσηλεία, τις αλλαγές στο φάρμακο και τα ποιοτικά κριτήρια στον ΕΟΠΥΥ.

Ευχαρίστησε το προσωπικό ΕΣΥ και τους συνεργάτες του στο υπουργείο. Ευχήθηκε στην κ. Κοτανίδου καλή τύχη και σημείωσε πως το υπουργείο Υγείας έχει πάντα εκκρεμότητες στη λειτουργία του.

Η τέως αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα είπε πως το υπουργείο εποπτεύει 128 νοσοκομεία και 1.500 Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία. "Είναι μία τεράστια δουλειά", τόνισε, σημειώνοντας πως η κ. Κοτανίδου έχει πολύ μεγάλη εμπειρία και πως όλα θα πάνε καλά.

Αναφερόμενη στο έργο που έχει παραχθεί, υπογράμμισε πως δόθηκαν πάνω από 6.000 θέσεις μόνιμου προσωπικού στο ΕΣΥ.

Η τέως υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη ευχαρίστηκε την πολιτική και την επιχειρησιακή ηγεσία του υπουργείου και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις 106 νέες δομές Ψυχικής Υγείας, οι οποίες έχουν δημιουργηθεί.

3 σχόλια:

  1. ΑΝ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΛΕΥΡΗ ΗΤΑΝ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ , ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ;;ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΕΙΑ;;;ΜΗ ΝΑΣ ΕΜΠΑΙΖΕΤΕ ΚΙΟΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μενετε καλυτερα ,σε καθα περιπτωση καλυτερη θα ειστε απο το Θανασακη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σκέψου να σου εύχονταν ο.....Μητσοτάκης! Δεν σε έσωζε τιποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή