Τρίτη 2 Μαΐου 2023

Έγγραφο σοκ Γκάγκα για τις εφημερίες των γιατρών

Virus

Στο «μέτωπο» των εφημεριών καλούνται όλοι οι νοσοκομειακοί γιατροί ανεξαρτήτως ειδικότητας με εγκύκλιο που εξέδωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας. Σε περίπτωση αδυναμίας εφημέρευσης τμήματος ή κλινικής του νοσοκομείου θα πρέπει να συμμετέχουν στην εφημερία όλοι οι ιατροί, σύμφωνα με την κ. Γκάγκα.

Συγκεκριμένα, εφόσον η εφημερία δεν μπορεί να καλυφθεί γιατί ο γιατρός του τμήματος λείπει λόγω ασθενείας ή το τμήμα αδυνατεί να εξυπηρετήσει λόγω παραιτήσεων, τότε θα πρέπει να «βάλουν πλάτη» γιατροί από άλλα τμήματα, ειδικευμένοι και ειδικευόμενοι. Όρος αποτελεί στην εφημερία να υπάρχει διαθέσιμος ειδικευμένος ιατρός της αντίστοιχης ειδικότητας του εφημερεύοντος Τομέα, όπως προβλέπει η εγκύκλιος.

Στόχος είναι η «αποτελεσματικότερη διαχείριση και αντιμετώπιση των περιστατικών σε νοσοκομεία της χώρας» όπως αναφέρεται στο έγγραφο. Μάλιστα, οι νοσοκομειακοί γιατροί στις δημόσιες δομές θα πρέπει να προσδιορίζουν, να εκτελούν ή να επιβλέπουν «την εκτέλεση όλων των νόμιμων και επιστημονικά τεκμηριωμένων ενεργειών που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της πάθησης του ασθενούς κατά τον καλύτερο και ασφαλέστερο τρόπο με τον συντονισμό πάτα των επιστημονικά υπεύθυνων των ιατρικών τμημάτων, του αντίστοιχου τομέα και του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου».





1 σχόλιο: