Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

Τα κριτήρια αξιολόγησης και επιλογής Συντονιστών Διευθυντών στο ΕΣΥ

Συντάκτης:
Virus

Με απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας καθορίζεται η διαδικασία προκήρυξης θέσεων Συντονιστών Διευθυντών ιατρών και οδοντιάτρων στο ΕΣΥ. Η απόφαση αφορά σε δημόσια νοσοκομεία και το Γ.Ν.Θ. Παπαγεωργίου.

Η απόφαση περιγράφει την διαδικασία προκήρυξης θέσεων και κυρίως τα κριτήρια μοριοδότησης, αξιολόγησης και επιλογής των υποψηφίων για θέσεις Συντονιστή Διευθυντή κλάδου ιατρών και οδοντιάτρων Ε.Σ.Υ αλλά και για αξιολόγηση Συντονιστή Διευθυντή για ανανέωση θητείας και μονιμοποίηση . Ως Κριτήρια επιλογής των υποψηφίων τίθενται τα εξής:Προϋπηρεσία μέγιστος αριθμός: 500 μόρια
Ακαδημαϊκοί τίτλοι σπουδών, μέγιστος αριθμός: 50
Εκπαιδευτική δραστηριότητα, μέγιστος αριθμός: ως εκπαιδευτής 100 μόρια, ως εκπαιδευόμενος 100 μόρια 4. 
Επιστημονική δραστηριότητα, μέγιστος αριθμός:250 μόρια
Κλινική εμπειρία με κριτήριο τις ιατρικές πράξεις, διοικητικές ικανότητες συνολικό έργο από θέσεις ευθύνης, ιδιαίτερα την τελευταία πενταετία, μέγιστος αριθμός: 200 μόρια
Συνεργασία με το ιατρικό και λοιπό προσωπικό -σχέση με τους ασθενείς, αντίληψη στρατηγικού σχεδιασμού για το δημόσιο σύστημα υγείας, ικανότητα ανάληψης πρωτοβουλιών και η δυνατότητα ανταπόκρισης σε έκτακτες καταστάσεις: μέγιστος αριθμός: 300 μόρια.

Σημειώνεται ότι οι 10 υποψήφιοι που θα έρθουν πρώτη στη σειρά κατάταξης, μετά και από την εξέταση ενστάσεων, θα δίνουν και δομημένη συνέντευξη, 10- 20 λεπτών, από τα Συμβούλια Επιλογής Συντονιστών Διευθυντών. Στόχος είναι η κατάρτιση ου πίνακα τελικής κατάταξης αξιολόγησης.

Περιορισμοί υποψηφιότητας

Ιατροί κλάδου Ε.Σ.Υ. που υποβάλλουν υποψηφιότητα και κρίνονται διοριστέοι σε θέση ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ. με βαθμό Συντονιστή Διευθυντή και δεν αποδέχονται τον διορισμό τους, καθώς και ιατροί που διορίζονται, αλλά παραιτούνται πριν από την ολοκλήρωση της θητείας τους, για διορισμό σε θέση ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ. με βαθμό Συντονιστή Διευθυντή πριν από τη συμπλήρωση δύο ετών από την παρέλευση της προθεσμίας ανάληψης υπηρεσίας ή από την ημερομηνία παραίτησής τους. Ιατροί που υποβάλλουν υποψηφιότητα και κρίνονται διοριστέοι σε θέση ιατρών κλάδου ΕΣΥ αλλά δεν αποδέχονται τον διορισμό τους, όπως και ιατροί που διορίζονται, αλλά παραιτούνται πριν από τη συμπλήρωση πέντε ετών από το διορισμό τους, δεν μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα για νέο διορισμό σε θέση ιατρών κλάδου ΕΣΥ βαθμού Συντονιστή Διευθυντή πριν τη συμπλήρωση δυο ετών από την παρέλευση της προθεσμίας ανάληψης υπηρεσίας ή από την ημερομηνία παραίτησής τους αντιστοίχως. Ιατροί κλάδου Ε.Σ.Υ. με βαθμό Συντονιστή Διευθυντή, των οποίων η θητεία δεν ανανεώνεται, δεν μπορούν να υποβάλλουν υποψηφιότητα για την ίδια θέση στο βαθμό του Συντονιστή Διευθυντή, κατά την επόμενη προκήρυξη της θέσης αυτής.

4 σχόλια:

  1. Προϋπηρεσία σε κομματικό γραφείο: 500 μόρια
    Ακαδημαϊκοί τίτλοι σπουδών με μέσον: 50 μόρια
    Εκπαιδευτική δραστηριότητα: ως κομματικός ινστρούκτορας 100 μόρια, ως καθοδηγούμενος από το κόμμα 100 μόρια.
    Κομματική δραστηριότητα: 250 μόρια
    Κομματική εμπειρία με κριτήριο τις κομματικές φράξιες, συνωμοτικές ικανότητες, συνολικό έργο από θέσεις αισχύνης, ιδιαίτερα την τελευταία πενταετία: 200 μόρια
    Συνεργασία με το κομματικό και λοιπό προσωπικό -σχέση με τους ψηφοφόρους, αντίληψη κομματικού σχεδιασμού για το δημόσιο σύστημα μίζας, ικανότητα ανάληψης πρωτοβουλιών και η δυνατότητα ανταπόκρισης σε έκτακτες καταστάσεις: 300 μόρια.
    Σημειώνεται ότι οι 10 υποψήφιοι που θα έρθουν πρώτη στη σειρά κατάταξης, μετά και από την εξέταση ενστάσεων, θα δίνουν και δομημένη συνέντευξη, 10- 20 λεπτών, από τα Συμβούλια Επιλογής Κομματικών Στελεχών. Στόχος είναι η κατάρτιση του πίνακα τελικής κατάταξης ανάλογα με το κομματικό συμφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Διευθυντής θα πρέπει οπωσδήποτε να ονομάζεται .....Νεοδημοκρατακης, Νεοδημοκρατοπουλος η Νεοδημοκρατακης.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κυριοι αποφοιτησα με το ζορι απο την ιατρικη σχολη Σουχουμι Αμπχαζιας μετα φοιτηση 20 ετων,τρομαζοντας να πιασω τη βαση .Δεν εχω την παραμικρη ιατρικη δεξιοτητα και στερουμαι ακομη και βασικων γνωσεων .Στο αγροτικο εγραφα συνταγες μονο, κι αυτες υπο επιτηρηση αλλων .Θεωρω οτι ειμαι ο ιδανικος υποψηφιος για Διοικητης μεγαλου νοσοκομειου και σας παρακαλω να με προσλαβετε .Ζητω η ΝΔ ,το κομμα που αγαπα τη μεσαια ταξη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή