Κυριακή 28 Μαΐου 2023

Ξεκινούν οι ανακαινίσεις στα Κέντρα Υγείας από το Φθινόπωρο – Τι θα αλλάξει

Ξεκινούν οι ανακαινίσεις στα Κέντρα Υγείας από το Φθινόπωρο – Τι θα αλλάξει

Ξεκινά το Φθινόπωρο στα Κέντρα Υγείας η ανακαίνισή τους αλλά και η ανανέωση του εξοπλισμού τους

HR

Ριζικό λίφτινγκ στα Κέντρα Υγείας έρχεται από το Φθινόπωρο προκειμένου να αναβαθμιστούν οι υποδομές αλλά και να ενισχυθεί ο εξοπλισμός τους.

Έτσι μετά τις εκλογές βάση και των σχετικών προεκλογικών εξαγγελιών του Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένεται να ξεκινήσει η ανακαίνιση των 157 Κέντρων Υγείας σε όλη τη χώρα, με κονδύλια που έχουν εξασφαλιστεί από το Ταμείο Ανάκαμψης

Ήδη έχει ολοκληρωθεί η σχετική καταγραφή από τους Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ)των προβλημάτων που παρουσιάζουν τα κτήρια ενώ οι σχετικές εκθέσεις έχουν παραδοθεί στο υπουργείο Υγείας.
Προτεραιότητα έχουν όσα Κέντρα Υγείας στεγάζονται σε παλαιά και μικρά κτίρια αλλά και όσα θα χρειαστούν και νέες πτέρυγες, αφού αρκετά φιλοξενούν και τις ΤΟΜΥ στις εγκαταστάσεις τους.

Οι αλλαγές που θα γίνουν στα Κέντρα Υγείας σχεδιάζονται από το υπουργείο Υγείας ενώ το τεχνικό μέρος έχει αναλάβει το ΤΑΙΠΕΔ. Θα αξιοποιηθούν κονδύλια ύψους 250 εκατ. ευρώ με τα οποία θα αναμορφωθούν τεχνολογικά και σε θέματα υποδομής, συνολικά 157 Κέντρα Υγείας σε όλη τη χώρα.

Κέντρα Υγείας.. με κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης

Το ΤΑΙΠΕΔ που διαθέτει και την τεχνογνωσία έχει αναλάβει τους διαγωνισμούς που απαιτούνται τόσο για την ανανέωση των κτιρίων όσο και για τον εξοπλισμό. Οι προδιαγραφές βέβαια και ο όλος σχεδιασμός γίνεται από το υπουργείο Υγείας.

Το πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης ολοκληρώνεται στο τέλος του 2025, άρα μέσα στην επόμενη τριετία θα πρέπει να έχουν γίνει όλες οι παρεμβάσεις που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα και τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

3 σχόλια:

  1. Αντε κανενα καινουριο κρεβατακι κι ενα βαψιμο ,αντε κι ενας καρδιογραφος που δεν θα λειτουργει παντα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και φυσικά θα τα αναλάβουν ημέτεροι εργολάβοι υπερτιμημένα, να φάνε όλοι ....

      Διαγραφή
  2. Αλλάξτε τακτική και δώστε κανένα φράγκο στους κλινικοεργαστηριακους γιατί στο τέλος βλέπω να γυρνάτε πίσω τους συνταξιούχους από τίς εφεδρείες
    Ίδη έχετε αρχίσει να επανδρώνεται πολυϊατρεία με συνταξιούχους προεκλογικά και μετεκλογικά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή