Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Σε απολογία οι 11 γιατροί για υπερσυνταγογραφήσεις!


Έφθασαν οι κλητεύσεις από τον ΕΟΠΥΥ στους 11 ιδιώτες γιατρούς οι οποίοι φέρονται να συνταγογραφούσαν πολύ περισσότερα φάρμακα από ότι θα έπρεπε. 

Οι γιατροί θα πρέπει να απολογηθούν σε πρώτη φάση γραπτώς στον νέο φορέα υγειονομικής περίθαλψης τον ΕΟΠΥΥ, χωρίς να αποκλείεται στη συνέχεια- εάν διαπιστωθεί ότι η επιχειρηματολογία τους δεν επαρκεί -να κληθούν και αυτοπροσώπως.  
Άλλωστε οι ποινές που έχουν καθορισθεί είναι μεγάλες και προβλέπουν διαγραφή από τον ΕΟΠΥΥ και τη συνταγογράφηση για 2 χρόνια.
Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες οι συγκεκριμένοι γιατροί είχαν υπερβεί κατά πολύ το όριο της συνταγογράφησης. Μάλιστα με βάση τα πρώτα στοιχεία που ελέγχθηκαν από το ηλεκτρονικό σύστημα, υπήρχαν περιπτώσεις γιατρών που συνταγογράφησαν ακόμη και κατά 300% περισσότερο από το μέσο όρο της ειδικότητάς τους.
Αξιοσημείωτο είναι ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα και άλλες περιπτώσεις γιατρών που υπερσυνταγογραφούσαν.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον άλλοι 30 γιατροί εντοπίσθηκαν από το σύστημα να χορηγούν φάρμακα με το... τσουβάλι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου