Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Αλλάζει πάλι το σύστημα αποζημίωσης φαρμάκων! Ποια θα καλύπτουν τα Ταμεία


 Στροφή κάνει για άλλη μια φορά το υπουργείο Υγείας και ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) στο θέμα της αποζημίωσης των φαρμάκων από τα ασφαλιστικά Ταμεία. Την τελευταία στιγμή αλλάζει τη ρύθμιση που προέβλεπε ότι για να αποζημιώνεται ένα φάρμακο από την κοινωνική ασφάλιση θα έπρεπε να αποζημιώνεται σε 18 χώρες της Ε.Ε.
Ποια είναι τα νέα δεδομένα που θα ισχύσουν από την 1η Μαρτίου;

Με βάση το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που αναμένεται να ψηφισθεί αύριο στη βουλή, για να αποζημιώνεται ένα νέο φάρμακο θα πρέπει αυτό να αποζημιώνεται σε 18 ευρωπαϊκές χώρες. Γεγονός που σημαίνει ότι οι έλληνες ασθενείς θα έπρεπε να περιμένουν  τουλάχιστον 3 με 4 χρόνια για να πάρουν μια νέα θεραπεία.
Την τελευταία στιγμή αλλάζουν όμως τα δεδομένα και πλέον -σύμφωνα με πληροφορίες που αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα σε λίγη ώρα- για να αποζημιώνεται ένα φάρμακο θα πρέπει να αποζημιώνεται σε 12 χώρες της Ε.Ε. Από τη διαδικασία αυτή εξαιρούνται τα νέα ογκολογικά φάρμακα τα οποία θα συνεχίσουν να δίδονται κανονικά στους έλληνες ασθενείς όπως γινόταν μέχρι σήμερα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου