Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΝΔΗΚΙ. Στην επόμενη ημέρα του ΠΙΣ


Γράφει ο  ΒΑΣΙΑΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ  Μέλος ΔΣ ΠΙΣ  Συντονιστής ΠΑΝΔΗΚΙ

Η επόμενη ημέρα των εκλογών στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και η συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβούλιου, συνέπεσαν με μια πρωτοφανή όσο και δραματική κλιμάκωση της ασκούμενης αντιιατρικής κυβερνητικής πολιτικής, που με την επίκληση των μνημονιακών επιταγών, μειώνει κάθετα τις δαπάνες του Δημόσιου Ασφαλιστικού Συστήματος για την Υγεία, καταληστεύοντας εισφορές των ασφαλισμένων που καταβλήθηκαν από το υστέρημα ολόκληρης της ζωής τους και εξαθλιώνοντας επιστημονικά και  επαγγελματικά  την συντριπτική πλειοψηφία των ιατρών.
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΙΣ, συγκροτημένο, ανανεωμένο και στελεχωμένο με έμπειρα και καταξιωμένα στους ιατρικούς συνδικαλιστικούς αγώνες στελέχη, λαμβάνει την σκυτάλη των αγωνιστικών δράσεων του πλέον αντιπροσωπευτικού ιατρικού φορέα και προχωρά δυναμικά και αποφασιστικά. Η ΠΑΝΔΗΚΙ με συνέπεια, ιδέες και προτάσεις συμμετέχει στις δράσεις του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου του οποίου αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα.
Εν όψει της περαιτέρω κλιμάκωσης των αντιιατρικών μεθοδεύσεων που θα κληθεί να αντιμετωπίσει  συνολικά ο Ιατρικός Κόσμος, εκφράζονται τα θερμότερα συγχαρητήρια προς όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν στην σύνθεση του ψηφοδελτίου της ΠΑΝΔΗΚΙ και έδωσαν μαζί τον αγώνα τον καλό για τις Αρχές  και τις Διακηρύξεις της Παράταξης, όπως αυτές καταγράφονται καθημερινά και εμπεριέχονται στα διεκδικητικά πλαίσια του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.
Εκ μέρους της ΠΑΝΔΗΚΙ αποδίδονται θερμές ευχαριστίες προς όλους όσους αποδέχτηκαν, υιοθέτησαν τις Αρχές της Παράταξης και την ενίσχυσαν με την ψήφο τους, δίνοντας της την δύναμη να συνεχίσει και να αναπτύξει ακόμα πιο δυναμικά τον αγώνα για την προάσπιση της επιστημονικής και επαγγελματικής υπόστασης όλων των ιατρών.
Τέλος ευχαριστίες ανήκουν προς όλους τους συναδέλφους που προσέγγισαν, αναγνώρισαν και στήριξαν ηθικά τον αγώνα της ΠΑΝΔΗΚΙ, για μια αυτόνομη  ανεξάρτητη και απαλλαγμένη από εξωθεσμικές παρεμβάσεις και επιβολές, αγωνιστική ιατρική έκφραση.


Η ΠΑΝΔΗΚΙ ως παράταξη ευθύνης, καλεί όλους τους συναδέλφους σε διαρκή αγωνιστική εγρήγορση. Οι επερχόμενες δυσμενείς εξελίξεις απαιτούν συνεχή επικοινωνία, αλληλοενημέρωση και  συντονισμό των δράσεων, όλων των ιατρικών φορέων και όλων των ιατρών.
Η ΠΑΝΔΗΚΙ ως παράταξη με μακροχρόνια αγωνιστική παράδοση είναι και θα είναι διαρκώς παρούσα, ανταποκρινόμενη στην εντολή των συναδέλφων  που της ανέθεσαν να τους εκπροσωπήσει στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΙΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου