Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Λουκέτα και απολύσεις στην Υγεία. Ποιοι φεύγουν

 
Τους επόμενους δύο μήνες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος θα πρέπει να αποφασίσει σε ποιους οργανισμούς που εποπτεύει θα πρέπει να μπει λουκέτο αλλά και ποιοι εργαζόμενοι θα αποχωρήσουν από το ΕΣΥ.
Ποιοι θα αναγκαστούν να αποχαιρετίσουν το σύστημα;

Οι νέοι όροι που τίθενται πλέον για τη χορήγηση του νέου δανείου από την τρόικα είναι τραγικοί για τους εργαζόμενους, καθώς πολλοί θα μείνουν εκτός συστήματος υγείας.
Άλλωστε με βάση τη συμφωνία θα πρέπει να μπει άμεσα λουκέτο σε οργανισμούς που σήμερα θεωρούνται μη απαραίτητοι αλλά και σε νοσοκομεία.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες υπό εξέταση μπαίνουν κυρίως οργανισμοί που δημιουργήθηκαν την τελευταία  δεκαετία και στους οποίους προσλήφθηκε μεγάλος αριθμός εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι αυτοί όπως όλα δείχνουν θα μείνουν σε καιρό κρίσης χωρίς δουλειά καθώς αναμένεται να απολυθούν οι περισσότεροι, με ελάχιστες εξαιρέσεις που θα απορροφηθούν σε άλλες υπηρεσίες.
Χωρίς δουλειά αναμένεται να μείνουν και πολλοί υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας καθώς κάθε υπουργός με βάση τις απαιτήσεις τις τρόικας θα πρέπει να απολύσει περίπου το 3% των απασχολούμενων στο υπουργείο του.
Άτυχοι φαίνεται όμως ότι θα είναι και όσοι εργάζονται σε νοσοκομεία που θα συγχωνευθούν καθώς αυτά θα αποτελέσουν τη μεγάλη δεξαμενή των αποχωρήσεων στο ΕΣΥ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου